Vlamertinge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vlamertinge
Vlamertingen entinen kaupungintalo
Vlamertingen entinen kaupungintalo
vaakuna
vaakuna
Vlamertingen kaupunginosan sijainti Ieperissä
Vlamertingen kaupunginosan sijainti Ieperissä

Vlamertinge

Koordinaatit: 50°51′00″N, 02°49′00″E

Valtio Belgia
Alue Flanderi
Provinssi Länsi-Flanderi
Kaupunki Ieper
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 20,64[1] km²
Väkiluku 3 623[1]

Vlamertinge on Belgian entinen kunta ja kylä, joka on nykyisin osa Ieperin kaupunkia. Vlamertinge muodostaa yhden Ieperin kahdestatoista kaupunginosasta. Siellä on 3 623 asukasta.[1]

Vlamertingen länsipuolella sijaitsee Poperingen kunta, jonne kulkee maantie N38.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vlamertinge on 17 metriä merenpinnan yläpuolella. Kuntaa rajaavat Ieperin keskusta idästä, Voormezelen ja Dikkebusin kaupunginosat etelästä, Poperinge lännestä ja Elverdingen kaupunginosa pohjoisesta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaisimmat tiedot Vlamertingesta ovat peräisin keskiajalta. Vuonna 857 Vlamertingeen rakennettiin kappeli. Ieper tuhottiin vuonna 970 ja samalla poltettiin myös Vlamertingen kappeli. Vanhin dokumentti, jossa Vlamertinge mainitaan nimeltä on vuodelta 1066[1].

Vlamertinge lähialueineen kuului Veurne-Ambachtin varakreivin maihin 1700-luvulle saakka. Läheisin Ieperin kaupungin lähistöllä on käyty historian aikana useita taisteluja, joiden vaikutukset ovat ulottuneet myös Vlamertingeen. Ensimmäisen maailmansodan Passchendaelen taistelussa Vlamertingen tuhoutui täysin. Vlamertingen kunta liitettiin Ieperiin vuonna 1977[1].

Väestökehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 1487 vuoteen 1697 Valmertingen väkiluku romahti kirkonkirjojen mukaan. Todennäköisin tämä johtui kahdeksankymmenvuotisesta sodasta. Väestönkasvun kehitys pysähtyy jälleen ensimmäiseen maailmansotaan ja sodan loppupuolella väkiluku hetkellisesti romahtaa, mutta palautuu nopeasti, minkä jälkeen väkiluku pysyy suunnilleen samana näihin päiviin saakka.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Loketten stad Ieper: Over Vlamertinge ieper.be. Viitattu 9.8.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]