Ville Vallaton iskee jälleen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ville Vallaton iskee jälleen
Dennis the Menace Strikes again
Ohjaaja Charles T. Kanganis
Käsikirjoittaja
Tuottaja An Outlaw Production
Säveltäjä Graeme Revell
Leikkaaja Jeffrey Reiner
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Pictures
Levittäjä InterCom
Netflix
Ensi-ilta 1998
Kesto 72 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Ville Vallaton
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Ville Vallaton iskee jälleen (Dennis the Menace Strikes again) on Warner Bros.in toinen osa vuonna 1993 valmistuneelle elokuvalle Ville Vallaton. Toisessa osassa ei ole yhtäkään ensimmäisen osan näyttelijää.

Yrjö Karjunen (Don Rickles) herää uuteen päivään pirteänä, onhan hänen syntymäpäivänsä. Martta (Betty White) on herännyt jo aikaisin valmistelemaan syntymäpäiväkakkua. Yrjö käy aamupesulle ja muistuttaa Martalle, ettei kukaan saa häiritä häntä. Ville (Justin Cooper) omassa majassaan huomaa itsetekemästään kalenterista, että on Yrjö-sedän syntymäpäivä. Ville miettii, antaako lahjaksi ihanan ja limaisen sammakon vai liskon. "Antaa Yrjön valita", tuumaa Ville ja lastaa kaikki ötökät ja matelijat kärryynsä. Ville raahaa kärryn Karjusille sisälle portaita ylös Yrjön huoneeseen. Ville kuulee Yrjön olevan aamupesulla viereisessä kylpyhuoneessa. Hän päättää asetella kaikkien ötököiden ja matelijoiden purkit lattialle ja kurkkaa uudestaan kylpyhuoneen ovesta onko Yrjö jo tulossa. Villen huomaamatta Sammakko pääse pois purkista ja pääse livahtamaan kylpyhuoneeseen ja hyppää suoraan ammeeseen. Yrjö nousee nopeasti ammeesta huomattuaan sammakon ja pukee pyyhkeen lantiolle, mutta jokin osui hänen käteensä. Lisko oli kiivennyt pyyhkeeseen, jolloin Yrjö kaatuu suoraan ammeeseen. Noustuaan ylös pukee hän kylpytakin ja löytää sen taskusta hiiren, jolla on sievä rusetti. Yrjö marssii ulos kylpyhuoneesta "Ville!" huutaen. Yrjö-setä komentaa Villeä lähtemään heti pois, jolloin lisko puraisee häntä varpaaseen ja Yrjö kaatuu suoraan Villen kärryihin. Kärryt lähtevät liukumaan ovesta ulos. Juuri ennen rappusia Yrjö saa kaiteesta kiinni, mutta ampiainen pistää häntä käteen ja Yrjö rymistelee suoraan rappuset alas. Martta kiiruhtaa katsomaan mitä on tekeillä ja säikähtää ötököitä ja matelijoita, jolloin kakku hänen käsistään lentää suoraan Yrjön naamalle. Taas Ville juoksee Yrjön huudot perässä.

Villen vaari (George Kennedy) saapuu uudella avoautolla Vallattomien pihaan ja ilmoittaa myyneensä asuntoautonsa ja jäävänsä asumaan Vallattomien luokse. Yrjö ilahtuu, kun kuulee vaarin olevan Villen seurassa ja istuu rauhassa Martan kanssa terassilla. Vaari ja Ville lähtevät palokuntajuhliin, samoin Karjuset kuultuaan Villen vaarin olevan merenneitona. Juhlissa Yrjö tapaa vetreän ja hyväkuntoisen vanhuksen. Yrjö kiinnostuu heti, kuinka vanhus voi olla niin ketterä ja voimissaan. Hän tapaa Professorin (Brian Doyle-Murray), joka ilmoittaa kyseisen vanhuksen olevan vasta koekaniini ja ilmoittaa tutkimuksen valmistuvan 5–10 vuodessa. Vanhus muistuttaa professorille, ettei Yrjöllä ole aikaa odottaa tutkimuksen valmistumista. Professori ilmoittaa tutkimuksen maksavan 10 000 dollarin verran. Yrjö jää miettimään asiaa juhlien ajaksi ja reväytettyään selän tanssissa Villen vaaria vastaan ilmoittaa hän olevansa valmis kokeeseen. Yrjön lähdettyä astuvat professori ja vanhus autoon ja nauravat, kuinka helposti saivat Yrjön uskomaan. Vanhus ottaa pois naamarin ja tekohampaat, minkä alta paljastuu Professorin apuri Sylvester (Scot Thompson'Carrot Top').

Kaikin tavoin yrittävät professori ja hänen apurinsa nyhtää rahaa Yrjöltä, milloin juurella, nuorennuskoneella tai talon remontilla. Aina on joku, joka tuhoaa heidän katalat suunnitelmansa: Ville

 Justin Cooper   Ville Vallaton  
 Don Rickles   Yrjö Karjunen  
 Betty White   Martta Karjunen  
 Heidi Swedberg   Liisa Vallaton  
 Dwier Brown   Heikki Vallaton  
 George Kennedy   Vaari  
 Brian Doyle-Murray   Professori  
 Scot Thompson'Carrot Top'   Sylvester  
 Jacqueline Steiger   Tytti