Viihdekuoro Cantarelli

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Viihdekuoro Cantarelli on tamperelainen kuoro. Se perustettiin syksyllä 1996. Kuorossa laulaa tällä hetkellä noin 60 laulajaa. Kuoron johtajaksi saatiin musiikkimaailmasta tunnettu Mika Siekkinen ja jo helmikuussa 1997 Cantarelli voitti Viihdekuoroliiton järjestämän, Helismaan tuotantoon perustuvan valtakunnallisen viihdekuorokilpailun. Jatkoa seurasi ja samainen kilpailu voitettiin myös vuonna 1999 Tampereella aiheena Juice Leskisen laulut. Taiteilija kunnioitti myös läsnäolollaan kilpailua. Tästä alkoi kuoron yhteistyö taiteilija Leskisen kanssa. Kuoron ohjelmistoon kuuluu useita Juicen säveltämiä ja sanoittamia lauluja. Myöhempinä vuosina kuoro on kilpaillut säästeliäästi, vaikka meriittejä niissä on tullutkin, kuten Tampereen joululaulukilpailun 2.sija 2008.

Tällä hetkellä kuoron taiteellisena johtajana toimii Tuija "Gilda" Kallonen ja varajohtajana musiikin ammattilainen Masi Luoma

Ohjelmisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cantarellin ohjelmisto on viihteellistä, pianolla säestettyä tai ilman säestystä esitettävää musiikkia. On iskelmiä, musikaalisävelmiä, pop-musiikkia ja swing-sävytteistä amerikkalaista tanssimusiikkia ikivihreistä nykypoppiin. Sovitukset ovat pääasiassa Mika Siekkisen ja Masi Luoman. Solisteja löytyy kuoron sisältä useampikin, muun muassa Gilda.

Cantarellin konserteissa viihdytään iloisessa ja välittömässä tunnelmassa. Sovitukset ovat svengaavia, sooloesitykset upeita ja sen viimeisen säväyksen antavat runot, joita Eila Henriksson koskettavasti tulkitsee laulujen lomaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoro konsertoi aktiivisesti Tampereella ja lähiympäristössä. Lisäksi vierailuja on tehty Latviaan, Liettuaan ja itsenäisyyspäivän juhlaan Brysseliin, Belgiaan. Viimeisin kuoromatka oli 2007 itsenäisyyspäivän juhlaan Fuengirolaan Espanjaan, jossa pidettiin myös joulukonsertti ja muita iltakonsertteja. Lauluin on tervehditty konserttien lisäksi hääpareja, ylioppilaita, eläkkeelle lähtijöitä, yrityksiä merkkipäivänään ja onpa saatettu joku viimeiselle matkalleenkin.

Kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1. sija valtakunnalliset viihdekuoropäivät 1997 ja 1999
  • Kultaisimman kuoron palkinto Hämeenlinnan viihdemusiikkiviikolla 1999
  • 2. sija Kotkan Meripäivillä, säestyksellisten kuorojen sarjassa 1999
  • 2. sija viihdekuorojen kilpailuissa ja kuoro sai palkinnon vakuuttavimmasta esityksestä Hämeenlinnassa 2002
  • 2. sija Tampereen joululaulukilpailussa 2008

Levyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cantarelli laulaa, 1999. Levyn teemana oli suomalaisuus. Suomalaisten tekemiä lauluja suomeksi esitettynä, Mika Siekkisen johdolla.
  • Joululevy Kulkuset, 2001. Mika Siekkisen johdolla tehty kovasti toivottu Cantarellin 5-vuotisen uran ikiomalla tyylillä!
  • Cantarelli goes Tampere, 2003, jonka teemana on tamperelaisuus. Levy tehtiin Masi Luoman ja Susanna Lehtosen johdolla. Kuorolla oli onni saada Juicelta tekstiä uuden levyn kanteen. Tekstissä maestro muistelee ensikohtaamistamme ja suhdettaan omien laulujensa kuunteluelämyksiin. Iloksemme hän kertoo mieltyneensä kuoron tapaan tulkita lauluja.

"Jos Cantarelli on ottanut tehtäväkseen löytää lauluista ytimen, sielun ja pohjattoman ihmisyyden kaipuun, voimme olla turvallisilla mielin. Cantarelli osaa asiansa, ja minä ainakin olen siitä ylpeä; elämäntehtäväni ei ole sittenkään ollut pelkkää vastatuuleen kusemista. Samoin uskon ajattelevan kaikkien lauluntekijöiden, jotka Cantarellin käsittelyyn ovat päässeet." Juice Leskinen 2003

  • Teinari, 2011, Beeduuri oy. Levy juhlistaa Viihdekuoro Cantarellin 15-vuotista taivalta. Levylle on hiottu kuorosta timanttinen sointi Tuija Kallosen johdolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]