Veuve Clicquot

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Veuve Clicquot Ponsardin
Perustettu 1772
Perustaja Philippe Clicquot-Muiron
Kotipaikka Reims, Ranska
Toimiala samppanjan tuotanto
Emoyhtiö LVMH
Kotisivu www.veuve-clicquot.com
Erikokoisia Veuve Clicquot -pulloja.

Veuve Clicquot on vanha ranskalainen samppanjan tuottaja ja tuotemerkki, joka toimii Reimsissä Ranskassa. Se on saanut lempinimekseen "Keltainen Leski", koska pullossa on keltainen etiketti, ja François Clicquot'n kuoltua Nicole-Barbe Ponsardin jäi leskeksi. Sen on perustanut 1772 Philippe Clicquot-Muiron. Juuri tämä valmistaja teki samppanjasta Euroopan ylhäisön ja varakkaan porvariston suosikin.kenen mukaan? Se on vuodesta 1987 kuulunut tytäryrityksenä Louis Vuitton Moët Hennessyn ylellisyystuotteita valmistavaan yritykseen.

Léon Cogniet: Madame Clicquot'n muotokuva.

Perustajan poika François Clicquot avioitui 1798 Nicole-Barbe Ponsardinin kanssa, josta tuli yrityksen johtaja miehensä kuoltua 1805. Sitä ennen yritys oli harjoittanut myös pankkitoimintaa ja villakauppaa, mutta rouva Clicquot keskitti yrityksen pelkästään samppanjan tuottamiseen.[1]

Napoleonin sotien aikana 1814 Clicquot'n samppanjaa alettiin viedä ulkomaille, ja se pääsi hovien suosioon. Kun rouva Clicquot kuoli 29. heinäkuuta 1866, yrityksen toiminta oli vakaalla pohjalla.

Photography by David Adam Kess Veuve Clicquot Ponsardin.jpg

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Don and Petie Kladstrup, Champagne: How the World’s Most Glamorous Wine Triumphed Over War and Hard Times (New York: William Morrow, 2005), p. 77. ISBN 0060737921.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]