Veuve Clicquot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Veuve Clicquot Ponsardin
Perustettu 1772
Perustaja Philippe Clicquot-Muiron
Kotipaikka Reims, Ranska
Toimiala samppanjan tuotanto
Emoyhtiö LVMH
Kotisivu www.veuve-clicquot.com
Erikokoisia Veuve Clicquot -pulloja.

Veuve Clicquot on vanha ranskalainen samppanjan tuottaja ja tuotemerkki, joka toimii Reimsissä Ranskassa. Se on saanut lempinimekseen "Keltainen leski", koska pullossa on keltainen etiketti ja François Clicquot'n kuoltua Nicole-Barbe Ponsardin jäi leskeksi. Sen on perustanut vuonna 1772 Philippe Clicquot-Muiron. Juuri tämä valmistaja teki samppanjasta Euroopan ylhäisön ja varakkaan porvariston suosikin.kenen mukaan? Se on vuodesta 1987 kuulunut tytäryrityksenä Louis Vuitton Moët Hennessyn ylellisyystuotteita valmistavaan yritykseen.

Léon Cogniet: Madame Clicquot'n muotokuva.

Perustajan poika François Clicquot avioitui vuonna 1798 Nicole-Barbe Ponsardinin kanssa, josta tuli yrityksen johtaja miehensä kuoltua vuonna 1805. Sitä ennen yritys oli harjoittanut myös pankkitoimintaa ja villakauppaa, mutta rouva Clicquot keskitti yrityksen pelkästään samppanjan tuottamiseen.[1]

Napoleonin sotien aikana vuonna 1814 Clicquot'n samppanjaa alettiin viedä ulkomaille, ja se pääsi hovien suosioon. Kun rouva Clicquot kuoli 29. heinäkuuta 1866, yrityksen toiminta oli vakaalla pohjalla.

Veuve Clicquot -pullon keltainen etiketti
  1. Don and Petie Kladstrup, Champagne: How the World’s Most Glamorous Wine Triumphed Over War and Hard Times (New York: William Morrow, 2005), p. 77. ISBN 0060737921.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]