Hotellivirkailija

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Vastaanottovirkailija)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hotellivirkailija
Vastaanottovirkailijoita
Vastaanottovirkailijoita
Tyyppi Ammatti
Toimiala Majoitus- ja ravitsemusala
Koulutus Ammattiopisto
Työpaikka Hotelli
Lähinimikkeitä Vastaanottovirkailija

Hotellivirkailija (käytetään myös nimikettä vastaanottovirkailija) on hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon hotellipalvelun koulutusohjelman suorittaneen ammattinimike.

Hotellivirkailijan työtehtäviin kuuluu hotellin huonemyynnistä huolehtiminen; huonevarauksien vastaanottaminen, asiakkaiden tulo- ja lähtöselvityksien tekeminen ja laskutus. Työhön voi kuulua postin ja erilaisten tiedotteiden toimittamista ja puhelujen välittämistä asiakkaille. Hotellivirkailijan on hyvä olla perillä paikkakunnan tilaisuuksista ja tapahtumista, kulkuyhteyksistä ja muutenkin paikallistuntemus auttaa muualta saapuvien hotellivieraiden kanssa suoriutumisesta.

Hotellivirkailijan työpiste on hotellin vastaanotto eli ns. respa, josta yhteydenpito hotellin muiden osastojen kanssa kuuluu yleensä hotellivirkailijan tehtäviin. Yhteistyötä tehdään usein myös hotellin myyntipalvelun kanssa. Työn luonne riippuu hotellin koosta ja muun henkilökunnan määrästä.

Hotellivirkailijat tekevät usein vuorotyötä, sillä hotellien vastaanotto palvelee asiakkaitaan usein ympäri vuorokauden. Yövuorossa oleva hotellivirkailija tekee raportteja hotellin päivittäisistä toiminnoista ja hoitaa muita paperiasioita. Yövuorossa usein työskentelevää vastaanottovirkailijaa kutsutaan yöportieriksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]