Käyttäjä:Matikkapoika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Opiskelija, joka kirjoittelee lähinnä matematiikkaa suomenkieliseen Wikipediaan. Haluaisi/koittaa parantaa suomiwikiä seuraavin tavoin:

  • Artikkeleiden koodaaminen noudattamaan LaTeX:ia. Näyttää rumalta kun artikkeleihin tulee erikokoisia merkkejä sekaisin. LaTeX-ladonnassa tätä ongelmaa ei ole.
  • Sivuilta toisille siirtyminen nopeammaksi.
  • Uusia luokkia matematiikan alle.
  • Uusia matematiikkaa koskevia artikkeleja.

Lisäksi teen kielenhuoltoa kun siihen on mielestäni tarvetta, mutta olen keskittynyt lähinnä matematiikkaan.

Omaan käyttöön

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tätä merkkiä tarvitaan kaksi- tai useampiosaisten nimien genetiivissä, mutta en keksi miten sen saa näppäimistöltä: –, siksipä kopion ja liitän sen aina tarvittaessa tältä sivulta.

Omia suosituksia joihinkin artikkeleihin liittyviin formaatteihin

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipediassa olisi mielestäni hyvä olla tietyn tyyppiset artikkelien osat yhdenmukaisia. Inhoan kun saman tyyppiset kohdat ovat jopa saman artikkelin sisällä eri muodoissa. Alankin silloin tällöin keräilemään mielestäni hyväksi havaittuja mielipiteitä. Kantaa näihin saa ottaa.

  • Vuosi-artikkelit: Menneet ovat menneitä. Miksi kirjoittaa 6. joulukuuta 1917: Suomi itsenäistyy, kun tämä voidaan sanoa muodossa Suomi itsenäistyi. Tosin tämä esimerkki on imperfektimuodossa, mutta suomiwikissä on lukuisia menneitä tapahtumia preesens-muodossa.
  • Urheilutulokset: Alle 10-metriset urheilutulokset voisi laittaa muotoon 201, joka tarkoittaa 2 metriä 1 sentti. Muuten yksikkönä metri, esimerkiksi 10,50 10 metriä 50 senttiä. Ainakin seiväshypyn taulukoissa esiintyy kahta muotoa.
  • Urheilutulokset: Ajat muotoon tunnit.minuutit.sekunnit,sekunnin osat
Palkinto:
Tammikuun kunniaksi ei viivytetä talvikalastuksen voimaa. Eläköön matematiikka. Höyhens 15. tammikuuta 2006 kello 23.36 (UTC)
Palkinto:
Matematiikka-artikkeleista. --Uvainio 20. syyskuuta 2008 kello 12.38 (EEST)
Wikipedia:Babel
fi Tämän käyttäjän äidinkieli on suomi.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
sv-2 Denna användare har kunskaper på mellannivå i svenska.
Tämä käyttäjä käyttää Linuxia.
Tämä käyttäjä käyttää Mozilla Firefoxia