Käyttäjä:Juhko/Kuinka olla hyvä vandaali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että haluaisit olla vandaali? Kuvittele nyt, luot roskasivuja, sotket artikkeleita, ja aiheutat kauhean määrän ylimääräistä työtä Wikipedian muokkaajille. Tämä opas on kuin luotu sinulle.

Opas käsittelee laajasti vandalisointia, ja sitä, kuinka voit olla hyvä vandaali. Oppaan avulla voit saada mainetta vandaalina, ja samalla muuttua julkisestikin idiootiksi.

Vandalisoinnin alkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No niin, aloitetaan vandalisointi. Paina Satunnainen artikkeli -linkkiä, ja ylhäältä muokkaa-linkkiä. Ai niin, nyt tämä ohje hävisi näkyvistä, etkä voi enää jatkaa. Senkin idiootti! No, älä lannistu. Useimmat (tai oikeastaan kaikki) muutkin vandaalit ovat idiootteja.

Yritetään uudestaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edellinen yritys oli täysi katastrofi, koska ohje hävisi näkyvistä. Annahan kun arvaan, hakkaat juuri tällä hetkellä päätäsi seinään, kun et millään keksi, miten saisit sen pidettyä näkyvistä. Helpotan tuskaasi kertomalla ratkaisun:

  1. Avaa selaimeesi toinen ikkuna.
  2. Paina tässä uudessa ikkunassa Satunnainen artikkeli -linkkiä, ja ylhäältä muokkaa-linkkiä.
  3. No niin, onnistui! Voit pitää sen kunniaksi pienet juhlat (saanpahan sinut hetkeksi pois tältä sivustolta).

Nyt edessäsi on mahdollisesti satoja koodirivejä, joista et ymmärrä hölkäsen pöläystä. Pelästyt ja juokset karkuun. Kadulla juokset auton alle ja kuolet. Haha, loser!

Mitä jos en juossutkaan auton alle?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siirry takaisin muokkaa-sivulle (mahdatkohan muistaa miten?) ja kumita kaikki koodirivit. Äkkiä, ennenkuin ne syövät sinut! Ah, mikä helpotus. Nyt voit kirjoittaa sivulle vielä jotakin "Ääkhhypatpat" -tyylistä hölynpölyä, ennen kuin painat Tallenna sivu -nappia. Onnittelut! Olet tehnyt ensimmäisen vandalismimuokkauksesi.

...mutta mitä ihmettä? Noin puolen minuutin kuluttua sivu on sellainen, mitä se oli ennen äskeistä muokkaustasi! Miten tämä on mahdollista?

Vastaus: Joku tuoreiden muutosten vartijoista on kumonnut muokkauksesi. Näin kauhea vaiva turhan takia. Lisäksi ennen niin kauniilla keskustelusivullasi on ruma varoitusviesti, ja muut käyttäjät alkavat halveksia sinua. Onko nyt hyvä mieli?

Vandalisointi käyttäjätunnuksella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oletko huomannut sivun oikeassa yläreunassa olevan "Kirjaudu sisään tai luo tunnus" -linkin? Jos et, niin olet aikamoinen idiootti. Kun luot itsellesi käyttäjätunnuksen, voit vandalisoida paljon paremmin, kuin IP-osoitteella.

Luotuasi käyttäjätunnuksen, joudut odottamaan neljä päivää, jotta saat oikeuden kaikkiin jänniin toimintoihin, kuten kuvien tallennukseen ja sivujen siirtoon. Odottaessasi voit tehdä roskasivuja tai vandalisoida jo olemassa olevia sivuja.

...mutta mitä ihmettä? Saat ilmoituksen "sinut on estetty ikuisesti häirikkötunnuksena"... Mitä ihmettä? Esto tarkoittaa sitä, ettet voi enää ikinä vandalisoida Wikipediaa. Yrityksesi meni hukkaan. Vituttaako?

Avoimet proxyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiroat luultavasti mielessäsi - tai ehkä jopa ääneen - sitä, kun et voi enää vandalisoida. Asiaan on kuitenkin olemassa ratkaisu: avoimet proxyt. IIK! Vaarallinen, vierasperäinen sana! Pelästyt ja juokset karkuun. Kadulla juokset auton alle ja kuolet.

Mitä jos en juossutkaan auton alle?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sitten kerron sinulle, mitä avoin proxy tarkoittaa, jottei se enää olisi niin pelottava. Se on sellainen jännä systeemi, jolla selaimesi IP-osoite vaihtuu, ja voit vandalisoida, vaikka sinut olisi estetty. Kuulostaa ovelalta, eikö? Mene jollekin proxyja jakavalle sivulle ja etsi proxyluettelo. Ohje proxyn käyttöönottoon:

  1. Valitse jokin proxy.
  2. Mene selaimen asetuksiin ja aseta haluamasi proxy käyttöön.
  3. Paina OK.

Nyt käytössäsi on avoin proxy, joka on luultavasti myös raivostuttavan hidas, eikä vandalisointi ole enää edes hauskaa. Jos näin ei käynyt, voit alkaa vandalisoida. Yhden tai kahden muokkauksen jälkeen saat ilmoituksen: "Estetty ikuisesti avoimena proxyna". No niin! Nyt pilasit kaikilta maailman vandaaleilta, siis kollegoiltasi, mahdollisuuden käyttää tätä proxya. Oliko se nyt mukavasti tehty? Häh???

Tämä on täydellistä ajanhukkaa![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niin onkin. Suosittelen lopettamaan vandalisoinnin. Siinä ei ole mitään järkeä. Kiitos ja näkemiin.