UN Peacemaker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

UN Peacemaker on tiedotuksen ja tiedonhallinnan työväline, jolla Yhdistyneet kansakunnat haluaa tukea kansainvälisiä rauhanturva-ammattilaisia.

UN Peacemaker välittää kansainvälisille sovittelijoille resursseja, kuten tietoa rauhansopimuksista ja rauhanturvatoimeksiannoista. Tietopankki sisältää yli 350 allekirjoitettua sopimusta aina vuodesta 1945 lähtien ja yli 500 dokumenttia, artikkelia ja poimintoa kirjoista, jotka korostavat merkillepantavia analyyseja YK:n välityksestä tai vastaavista teemoista. Ennen kaikkea UN Peacemaker sisältää laajan juridisen kirjaston sisältäen oikeudellisen rakenteen, joka opastaa YK:n pyrkimyksiä rauhanturvatyössä. Lisäksi sivuston kautta on helposti saatavissa tietoa rauhanturvaamisesta, sillä se tarjoaa rauhanturvaajan työkalulaatikon, opittuja tietoja, juttumuistion, operationaalisen opastusmuistion ja tutkielmia sekä kommentteja rauhansopimuksista ja rauhanprosessihallinnosta.

Rauhanturvaluennot on rakennettu YK:n laajamittaisen kokemuksen pohjalta. Opastuksessa ja kommenteissa puolestaan on hyödynnetty YK:n henkilöstön ja rauhanturvaajien haastatteluja.

Palvelu on julkaistu 3. lokakuuta 2006 ja se on osa YK:n Poliittisten asioiden osaston (DPA) pyrkimystä tuottaa tietoa ja tukea YK:n pääsihteeria ja hänen edustajiaan heidän pyrkimyksissään ratkaista kansainvälisiä kiistoja ja sisäisiä konflikteja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]