Turtles-mutanttikilpikonnat (5. tuotantokausi)

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien 5.kauden jaksokuvaukset. Jaksoista Planet of the Turtleoids: Part 1 ja Planet of the Turtleoids: Part 2 esitettiin alun perin tunnin mittaisena erikoisjaksona prime time-katseluaikaan.[1]

Jaksoluettelo[edit | edit source]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

My Brother, the Bad Guy[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 107
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. syyskuuta 1991

Yliopistolaboratorion fuusioreaktoriosastolle on murtauduttu ja tekijäksi paljastuu Silppuri konnineen, joiden tarkoituksena on Technodromen energiavarastojen täydentäminen. Samaan aikaan Japanista saapuu New Yorkiin poliisikomentaja, jonka on tarkoitus pidättää Silppuri. Samalla Turtleseille paljastuu, että poliisi on myös sukua Silppurille.

Michelangelo Meets Mondo Gecko[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 108
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. syyskuuta 1991

Michelangelo näkee unia gekkoliskosta, joka mutatoitui yhdessä Turtlesien kanssa ja jonka hän päättää etsiä kaupungilla. Valitettavasti Mondo Geckoksi kutsutun matelijan isännällä Herra X:llä on kieroja suunnitelmia kaupungin varalle.

Enter: Mutagen Man[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 109
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 1991

Krang ja Silppuri lähettävät Bebopin ja Rocksteadyn varastamaan raketinlaukaisukeskuksesta raaka-aineita mutageeniä varten, jolla asukkaat mutatoituisivat. Vakavan onnettomuuden seurauksena Seymour-niminen kirjelähetti altistuu mutageenille ja hänestä tulee muotoa muuttava Mutageenimies, jonka taitoja Krang ja Silppuri käyttävät hyödykseen konnuuksissaan.

Donatello's Badd Time[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 110
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 1991

Donatellon kilpikonnavaunun huoltotyöt saavat yllättäen käänteen, kun koeajolla vaunu joutuu heinähattuväen ryöstösaaliiksi. Donatellon on saatava vaunu takaisin ennen kuin sitä käytetään ryöstötarkoituksiin.

Michelangelo Meets Bugman Again[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 111
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. syyskuuta 1991

Michelangelo pettyy, kun Ötökkämiehen (engl. Bugman) sarjakuvan julkaiseminen lopetetaan. Turtlesien tietämättä eräs ulkopuolinen fani yrittää ottaa heistä kaiken tiedon selville, myös heidän kotinsa sijainnin. Faniongelman lisäksi Turtlesien päänvaivaksi koituvat jalostettujen termiittien ryöstöstä alkaneet terroriteot kaupungilla, joiden takana on salaperäinen Lätkijä (engl. Swatter). Turtlesien ja Ötökkämiehen on pelastettava kaupunki Lätkijältä ennen kuin se on kokonaan raunioina.

Muckman Messes up[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 112
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. syyskuuta 1991

Silppuri yrittää ryöstää uusinta mutageenin ainesosaa, jolla hän voisi nujertaa Turtlesit lopullisesti. Mutageenille kuitenkin altistuu kaksi roskakuskia, jotka muodostavat löyhkäävän mutanttiparivaljakon Lokamies (engl. Muckman) ja Silmämuna-Joe (engl. Joe Eyeball). Silppuri huijaa kaksikon puolelleen uskottelemalla Turtlesien olevan mutageenionnettomuuden aiheuttaneita henkilöitä.

Napoleon Bonafrog: Colossus of the Swamps[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 113
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. lokakuuta 1991

Turtlesien kotirauha rikkoutuu, kun kaupungissa on käynnissä laajoja jäätymisenestoainevarkauksia, joiden takana ovat jälleen Silppuri ja Krang yhdessä Iso-Louien kanssa. Silppuri matkustaa Floridaan aikeinaan kerätä mutageeniä uutta asetta varten, mutta mutatoi vahingossa Turtlesien ystävästä Napoleon Bonafrog-punksammakosta itselleen vahvan apurin. Turtlesien on pysäytettävä Silppuri ja palautettava Napoleon entiselleen.

Raphael Versus the Volcano[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 114
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. lokakuuta 1991

Donatello on kehittänyt laitteen, jolla voi selvittää henkilön kunnon ja terveydentilan. Rafaellon kohdalla laite menee kuitenkin epäkuntoon ja saa tämän luulemaan olevansa kuolemansairas. Samaan aikaan trooppisella saarella tulivuori on purkautumassa ja kostoa janoava kasvitieteilijä professori Wilhelm Vanilli on aikeissa päästää purkauksen aikana ilmoille myrkkyjä. Rafaello päättää uhrautua ja pelastaa maailmaa uhkaavan ekokatastrofin.

Landlord of the Flies[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 115
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. lokakuuta 1991

Kaupungin kadut ovat täynnä roskia, koska roskakuskit ovat lakossa. Samalla roskat keräävät ympärilleen laumoittain kärpäsiä, mukaan lukien Turtlesien mutanttikärpäsvihollisen Baxter Stockmanin, joka yrittää kostaa Turtleseille.

Donatello's Duplicate[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 116
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. lokakuuta 1991

Donatello on kyllästynyt jatkuvasti korjaamaan veljiensä laitteita ja päättää kloonata itsensä vakavin seurauksin. Pinky McFingers yrittää puolestaan liittoutua Rottakuninkaan kanssa, mutta pettääkin tämän yhdessä Donatellon kloonin kanssa. Turtlesien vastassa on erittäin älykäs ja vaarallinen vastustaja.

The Ice Creature Cometh[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 117
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. lokakuuta 1991

Krangin kehittämä mutageeni kaatuu jäätikölle ja muodostaa jääjättiläisen Frostyn, jonka Krang ja Silppuri lähettävät terrorisoimaan kaupunkia. Turtlesien on kohdattava hyinen vastustajansa ja pysäytettävä vihollistensa juonet.

Leonardo Cuts Loose[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 118
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. lokakuuta 1991

Kaupunkia riivaa rikosaalto, jonka takana ovat yliluonnolliset voimat saaneet kehonrakentajat. Turtlesit joutuvat Leonardoa lukuun ottamatta rikospomo Wally Ilmapään engl. Wally Airhead) vangeiksi, jolloin Leonardon ja Casey Jonesin on soluttauduttava kuntosalille ja pelastaa Turtlesit.

Pirate Radio[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 119
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. marraskuuta 1991

Leonardo, Rafaello ja Donatello ovat kyllästyneet Michelangelon kuuntelemaan piraattiradio-ohjelmaan ja yrittävät vaimentaa veljensä aiheuttaman häirinnän. Technodromessa puolestaan Krang kehittää suunnitelman hypnotisoida kaupunginasukkaat kyseisen radio-ohjelman avulla sekä kuljettaa nämä ulottuvuuksien väliseen portaaliin.

Raphael: Turtle of a Thousand Faces[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 120
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. marraskuuta 1991

Rafaello on iinnostunut rooliasuista sekä valepuvuista ja päättää todistaa veljilleen olevansa valeasujen mestari. Valitettavasti Rafaello valitsee valeasukseen etsintäkuulutetun Hullukoira McHurtan (engl. Mad Dog McMutt) kasvot ja joutuu ongelmiin sen johdosta.

Leonardo, Renaissance Turtle[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 121
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. marraskuuta 1991

New Yorkin pormestari aikoo ratkaista kaupungin rikosongelman tukeutumalla professori Mielenvääntäjän (engl. Mindbender) kehittämään lainturvaajarobottiin LEX:iin. Leonardoa lukuun ottamatta Turtlesit päättävät ottaa vapaata rikostentorjunnasta, mutta yllättäen LEX alkaa käyttäytyä työssään pikkutarkasti. Leonardon, Aprilin ja REX-1 -lainvalvontarobotin on pysäytettävä LEX ja professori.

Zach and the Alien Invaders[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 122
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. marraskuuta 1991

Zach, Turtlesien fani ja viides Turtlesien jäsen, on innostunut sarjakuvien muukalaisista ja aiheuttaa mielikuvituksensa vuoksi turhia hälytyksiä, minkä johdosta Zachin vanhemmat lähettävät tämän armeijakouluun. Koulun ylin johtoporras paljastuukin yllättäen muukalaisten Hullusiiven (engl. Wingnut) ja Löysäruuvin (engl. Screwloose) salajuoneksi.

Welcome Back, Polarisoids[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 123
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. marraskuuta 1990

Frip-polarisoidimuukalainen on saapunut lomalle Maahan perheensä kanssa tietämättään, että Turtlesien lomakutsu onkin Kangin ja Silppurin juoni varastaa polarisoidien erikoiskamera rikoksiin. Turtlesien on hankittava kamera takaisin ennen kuin yritys jää viimeiseksi filmipätkäksi.

Michelangelo, the Sacred Turtle[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 124
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. marraskuuta 1991

Michelangelo on kiinnostunut muumioista ja päättää liittyä Aprilin seuraan muumionäyttelyä koskevan reportaasin tekemiseen. Näyttelyssä kuitenkin tapahtuu rikos, jonka syylliseksi paljastuu Egyptin valtakunnan mahdin palauttamisesta kiinnostunut egyptologi Sir Percival. Samalla Michelangeloa luullaan muinaiseksi faaraoksi, joka on lähetetty pelastamaan tuleva katastrofi.

Planet of the Turtleoids: Part 1[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 125
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. elokuuta 1991 (prime time)
26. marraskuuta 1991

Turtlesien rauhallinen illanvietto keskeytyy, kun kaupungilla vilisee Silppurin konnia. Silppuri puolestaan keskittyy uusien mutanttien luontiin ja uuden apulaisrobotin Chrome Domen rakentamiseen. Sekaannusta lisää entisestään avaruudesta saapunut Kerma-turtleoidikilpikonna, joka vie Turtlesit kotiplaneetalleen, jossa heidän apua tarvitaan ilkeää Hirmuista Hermannia (engl. Herman the Horrible) vastaan.

Planet of the Turtleoids: Part 2[edit | edit source]

Jakson tiedot
Jaksonumero 126
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. elokuuta 1991 (prime time)
26. marraskuuta 1991

Turtlesit joutuvat kohtaamaan Hirmuisen Hermannin turtleoidien planeetalla. Sillä välin Silppuri ja Krang luulevat Turtlesien olevan mennyttä kalua ja laukaisevat yllätyshyökkäyksen puolustuskyvytöntä New Yorkia vastaan. Turtlesien on pelastettava molemmat planeetat.

Lähteet[edit | edit source]

  1. * Pellegrini, Mark: Teenage Mutant Ninja Turtles (1987) Season 5, Part 4 Review Review. 5.9.2014. Adventures in Poor Taste! (AIPT!). Viitattu 31.12.2018. (englanniksi)
  2. Harber, Stephen: The Weirdest Classic Teenage Mutant Ninja Turtles Episodes Ever U.S. TV. 9.6.2018. Den of Geek. Viitattu 31.12.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[edit | edit source]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Teenage Mutant Ninja Turtles (1987 TV series) (season 5)