Tomaž Razingar

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Tomaz Razingar)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tomaž Razingar
Henkilötiedot
Syntynyt25. huhtikuuta 1979
Jesenice, Jugoslavia
Kansalaisuus  Slovenia
Jääkiekkoilija
Pelipaikka vasen laitahyökkääjä
Maila vasen
Pituus 184 cm
Paino 89 kg
Seura
Seura IF Troja-Ljungby
Sarja Allsvenskan
Pelaajaura
Pääsarjaura 1995–
Aik. seurat HK Jesenice
Peoria Rivermen
HC Pardubice
HC Innsbruck
HC Pustertal
EC VSV
Ravensburg Towerstars

Tomaž Razingar (s. 25. huhtikuuta 1979 Jesenice[1]) on slovenialainen jääkiekkoilija. Hän edustaa tällä hetkellä IF Troja-Ljungbytä. Seura kuuluu ruotsalaiseen Allsvenskaniin. Razingarin pelipaikka on vasen laitahyökkääjä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Razingar aloitti uransa 1997 HK Acroni Jesenicessä. Hän lähti 1998 rapakon taakse koittamaan onneaan, pelaten suurimman osan kaudesta ECHL-liigan Peoria Rivermenissä, keräten tehot 2+13. Kauteen kuului myös yksi ottelu AHL:n Worcester IceCatsissä. Seuraavalla kaudella tehot paranivat, ja saldona oli 10 maalia ja 9 syöttöä.[1]

Kauden jälkeen Razingar palasi Jeseniceen, joka pelasi Slovenian pääsarjan lisäksi myös alppimaiden kansainvälistä sarjaa. Hän pääsi myös ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin, kun hänet valittiin pääsarjaan nousseeseen Slovenian maajoukkueeseen. Kisat olivat Razingarille henkilökohtainen menestys, ja hän oli joukkueensa paras pistemies kuuden ottelun tehoilla 3+3, joista kaksi maalia Yhdysvaltoja vastaan. Slovenia tosin tippui B-sarjaan. Tämän jälkeen Razingar on edustanut kotimaataan kaikissa arvokisoissa, ollen joka kerta joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipäätä. Hän on usein muodostanut ykkösketjun Los Angeles Kingsin Anže Kopitarin sekä Jesenicen seurakaverinsa Marcel Rodmanin kanssa.

Razingarin seuraava ulkomaanreissu kohdistui Tšekin Extraligaan. Reilun kauden aikana hän ehti edustaa kolmea seuraa, mutta kesken kauden 2004–2005 suuntana oli jälleen Jesenice. Hän oli alppiliigan paras maalintekijä 23 maalilla 22 ottelussa, hänet valittiin myös sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.[1]

Kolmas kerta muodostui samanlaiseksi kuin edellinenkin; Razingar pelasi Tšekissä hieman yli vuoden ilman häikäisevää menestystä, ja jälleen hän päätti palata isompaan rooliin kotimaahansa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Tomaž Razingar Elite Prospects. Everysport Media Group AB. (englanniksi)