Ero sivun ”Tom Mix” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kalmo (keskustelu | muokkaukset)
p siirsi sivun Tom mix uudelle nimelle Tom Mix
Kalmo (keskustelu | muokkaukset)
kuntoon
Rivi 1: Rivi 1:
Tom Mix, yhdysvaltalainen näyttelijä (elokuvan alkuaikojen ensimmäinen megatähti, esiintyi 336 elokuvassa vuosina 1910–1935, lähinnä lännenelokuvissa)
'''Tom Mix''' ([[6. tammikuuta]] [[1880]] [[12. lokakuuta]] [[1940]]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja elokuvan alkuaikojen ensimmäinen megatähti. Hän esiintyi 336 elokuvassa vuosina 1910–1935, lähinnä lännenelokuvissa.

Hän hankki nuorelle John Waynelle työn lavasteiden parissa paikallisella elokuvastudiolla vaihtokauppana jalkapallolipuista. Wayne pääsi pian myös avustajaksi pieniin rooleihin ja ystävystyi elokuvaohjaaja John Fordin kanssa.
Mix hankki nuorelle [[John Wayne]]lle työn lavasteiden parissa paikallisella elokuvastudiolla vaihtokauppana jalkapallolipuista. Wayne pääsi pian myös avustajaksi pieniin rooleihin ja ystävystyi elokuvaohjaaja [[John Ford]]in kanssa. Tom Mixiä esittää elokuvassa ''Sunset'' [[Bruce Willis]].
Elokuvassa Sunset Bruce Willis esittää Tom Mixiä.

==Aiheesta muualla==
*{{IMDb-h|0594291}}

{{AAKKOSTUS:Mix, Tom}}
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset näyttelijät]]
[[ca:Tom Mix]]
[[cs:Tom Mix]]
[[da:Tom Mix]]
[[de:Tom Mix]]
[[en:Tom Mix]]
[[es:Tom Mix]]
[[fa:تام میکس]]
[[fr:Tom Mix]]
[[io:Tom Mix]]
[[it:Tom Mix]]
[[he:טום מיקס]]
[[no:Tom Mix]]
[[pl:Tom Mix]]
[[pt:Tom Mix]]
[[ru:Микс, Том]]
[[sv:Tom Mix]]
[[tr:Tom Mix]]

Versio 5. maaliskuuta 2011 kello 20.33

Tom Mix (6. tammikuuta 1880 12. lokakuuta 1940) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja elokuvan alkuaikojen ensimmäinen megatähti. Hän esiintyi 336 elokuvassa vuosina 1910–1935, lähinnä lännenelokuvissa.

Mix hankki nuorelle John Waynelle työn lavasteiden parissa paikallisella elokuvastudiolla vaihtokauppana jalkapallolipuista. Wayne pääsi pian myös avustajaksi pieniin rooleihin ja ystävystyi elokuvaohjaaja John Fordin kanssa. Tom Mixiä esittää elokuvassa Sunset Bruce Willis.

Aiheesta muualla

  • Tom Mix Internet Movie Databasessa. (englanniksi)