Ero sivun ”Bund Deutscher Mädel” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 358 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
 
BDM:ssä yksilöllisyys pyrittiin häivyttämään, opetettua ei saanut kyseenalaistaa ja natsien arvoihin ja normeihin tuli uskoa. Tyttöjä opetettiin täyttämään velvollisuutensa isänmaata ja kansakuntaa kohtaan. Ensisijaisena velvollisuutena naisilla oli aviollinen äiteys. Mutta sen lisäksi heidän tuli olla terveitä, puhtaita, fyysisesti kunnossa ja tuntea kansanperinnettä. Vaikka järjestö ei tarjoillutkaan kovin modernia naiskuvaa, se toisaalta halveksi feminiinistä naiseutta ja piti ihanteena sen sijaan vahvaa ahkeraa äitiyttä. Miesihanne sen sijaan oli hyvin maskuliininen.
 
== Toiminta ==
 
BDM:n toiminnan kaksi tärkeintä muotoa olivat viikoittaiset tapaamiset (Heimabend) ja jokakesäinen leiri. Sekä tapaamisissa että leireillä harrastettiin liikuntaa, laulettiin lauluja, käsiteltiin Saksan historiaa ja politiikkaa sekä opeteltiin käytännöllisiä taitoja. Toiminta oli hyvin ylhäältä johdettua niin, että leirin vetäjät saivat listat niistä lauluista ja aiheista, joita tuli laulaa ja käsitellä. Toiminnassa korostettiin kuria ja täsmällisyyttä.
 
1936 perustettiin ensimmäinen BDM:n talouskoulu, jonka opetukseen sisältyi käytännön talous- ja lastenhoitotaitojen opettelua, teoreettista opetusta, joka käsitteli sairauden hoitoa ja terveyttä, opintoja kansanyhteisöstä, jossa käsiteltiin rotua, kansallisuutta ja kansantaloutta. Lisäksi urheilu kuului opetukseen. Vuonna 1939 käyttöön otettiin myös vuoden pakollinen työjakso.
 
Toisen maailmansodan aikana BDM:n jäseniä mobilisoitiin valtion palvelukseen. Sodan ensimmäisen vuoden aikana mobilisoituja oli 9 miljoonaa. Nuoret työskentelivät maataloudessa, propagandan ja ruokakorttien jakajina sekä rintamalla haavoittuneiden ja lasten hoitajina. Heitä myös lähetettiin Saksan valtaamille itäisille alueille siivoamaan ja valmistelemaan SS:n entisistä asukkaistaan tyhjentämiä koteja saksalaisten siirtolaisten käyttöön.
 
== Toiminta ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko