Ero sivun ”Planet Caravan” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p siirsi sivun Planet Caravan (Black Sabbathin kappale) uudelle nimelle Planet Caravan: ensisijainen merkitys
mielenkiintoista kieltä. sopiiko tietosanakirjaan?
Rivi 1: Rivi 1:
{{Tämä artikkeli|käsittelee Black Sabbathin kappaletta. Panteran siitä tekemää coveria käsittelee artikkeli [[Planet Caravan (Panteran kappale)]].}}
{{Tämä artikkeli|käsittelee Black Sabbathin kappaletta. Panteran siitä tekemää coveria käsittelee artikkeli [[Planet Caravan (Panteran kappale)]].}}
'''Planet Caravan ''' on [[Black Sabbath]]in kappale levyltä ''[[Paranoid]]''. Kappale on yhtyeen jäsenten yhteinen sävellys ja sen sanoitus on [[Geezer Butler]]in käsialaa. Kappaleessa käytettiin [[Leslie]]-kaiutinjärjestelmää, joka aikaansaa kaukaisen kuuloisen äänen.
'''"Planet Caravan"''' on [[Black Sabbath]]in kappale levyltä ''[[Paranoid]]''. Kappale on yhtyeen jäsenten yhteinen sävellys ja sen sanoitus on [[Geezer Butler]]in käsialaa. Kappaleessa käytettiin [[Leslie]]-kaiutinjärjestelmää, joka aikaansaa kaukaisen kuuloisen äänen.


Kappale yllättää ensi kertaa kuullessa: [[War Pigs]]in ja [[Paranoid]]in raskaan poljennon jälkeen se on ylenpalttisesti kerrostettu lyyrinen balladi, jossa käytetään runsaasti kaikua ja Iommin kitarasta irtoaa jopa jazz-vaikutteinen klassiselta musiikilta kuulostava soolo, joka on kaukana muun levyn blueskitaroinnista. Hienovarainen pianonsoitto kruunaa kaiken.
Levyllä "[[War Pigs]]in" ja "[[Paranoid]]in" raskaan poljennon jälkeen kappale on ylenpalttisesti kerrostettu lyyrinen balladi, jossa käytetään runsaasti kaikua. Kappaleessa on jazz-vaikutteinen soolo. Tämä eroaa muun levyn blueskitaroinnista.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 13. joulukuuta 2010 kello 02.46

Tämä artikkeli käsittelee Black Sabbathin kappaletta. Panteran siitä tekemää coveria käsittelee artikkeli Planet Caravan (Panteran kappale).

"Planet Caravan" on Black Sabbathin kappale levyltä Paranoid. Kappale on yhtyeen jäsenten yhteinen sävellys ja sen sanoitus on Geezer Butlerin käsialaa. Kappaleessa käytettiin Leslie-kaiutinjärjestelmää, joka aikaansaa kaukaisen kuuloisen äänen.

Levyllä "War Pigsin" ja "Paranoidin" raskaan poljennon jälkeen kappale on ylenpalttisesti kerrostettu lyyrinen balladi, jossa käytetään runsaasti kaikua. Kappaleessa on jazz-vaikutteinen soolo. Tämä eroaa muun levyn blueskitaroinnista.

Lähteet

  • Kappaleen nuotit
  • Joel McIver: Sabbath bloody Sabbath, s. 73–74