Ero sivun ”Okunin laki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Okunin laki''' kuvaa työttömyyden ja [[BKT]]:n suhdetta. Vuonna 1962 julkaistussa artikkelissa [[Arthur Okun]] osoitti, että kolmen prosentin kasvu bkt:ssa merkitsee työttömyyden alenemista yhdellä prosentilla. Tarkka suhde kuitenkin vaihtelee maittain olosuhteiden mukaan.
'''Okunin laki''' kuvaa työttömyyden ja [[BKT]]:n suhdetta. Vuonna 1962 julkaistussa artikkelissa [[Arthur Okun]] osoitti, että kolmen prosentin kasvu bkt:ssa merkitsee työttömyyden alenemista yhdellä prosentilla. Tarkka suhde kuitenkin vaihtelee maittain olosuhteiden mukaan. Suhde on aina approksimaatio, sillä myös muut tekijät kuin bruttokansantuote vaikuttavat työttömyyteen.


{{minitynkä}}
{{minitynkä}}

Versio 13. elokuuta 2010 kello 01.08

Okunin laki kuvaa työttömyyden ja BKT:n suhdetta. Vuonna 1962 julkaistussa artikkelissa Arthur Okun osoitti, että kolmen prosentin kasvu bkt:ssa merkitsee työttömyyden alenemista yhdellä prosentilla. Tarkka suhde kuitenkin vaihtelee maittain olosuhteiden mukaan. Suhde on aina approksimaatio, sillä myös muut tekijät kuin bruttokansantuote vaikuttavat työttömyyteen.

Tämä artikkeli on minitynkä ja tarvitsee laajennusta. Voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla artikkelille kunnon alun.

Malline:Link GA