Ero sivun ”Space Hulk” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Jusb (keskustelu | muokkaukset)
kh, iw, l, perustietoja en-wikistä
Rivi 1: Rivi 1:
'''''Space Hulk''''' on [[Games Workshop]]in tekemä [[Warhammer 40,000]] -maailmaan sijoittuva [[miniatyyripeli|miniatyyrilautapeli]]. Alkuperäinen peli julkaistiin vuonna 1989 ja uudelleenjulkaisu vuonna 2009.
Space Hulk on [[Games Workshop]]in tekemä warhammer 40 000 -maailmaan sijoittuva lautapeli, jossa Space Marine-nimiset superihmiset taistelevat Tyranoid-nimisiä alieneita vastaan. Space Hulkit ovat Tyranoidien tekemiä, jättimäisiä avaruusaluksia jotka leijailevat avaruudessa vailla sähköä ja jossakin vaiheessa osuvat johonkin galaksiin, jossa on sivistystä. Space Hulkit ovat ahdettu täyteen tyranoideja, joidenka on tarkoitus tuhota kaikki elämä planeetelta, johon heidän Space Hulkinsa osuu.


Pelissä [[Space Marines|Space Marinet]] taistelevat [[Tyranidit|Tyranideja]] vastaan Tyranoidien tekemillä, jättimäisillä avaruusaluksilla, jotka leijailevat avaruudessa ilman sähköä.


''Space Hulk'' voitti [[Origins Award]]in parhaan fantasia tai science fiction –lautapelin kategoriassa ja vuotta myöhemmin ilmestynyt ''Deathwing'' -lisäosa voitti saman palkinnon. Lautapelin pohjalta on julkaistu myös kaksi tietokonepeliä ''[[Space Hulk (videopeli)|Space Hulk]]'' ja ''[[Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels]]''.
== Historia ==

Space Hulk -pelejä on tähän asti ilmestynyt 3. 1 peli ilmestyi vuonna [[1989]]. Toinen vuonna [[1996]] ja kolmas vuonna [[2009]]. Jokaista peliä on ollut myynnissä vain rajoitettu erä, jotka vietiin käsistä muutamassa viikossa.
[[Luokka:Lautapelit]]
[[Luokka:Warhammer 40,000]]

[[de:Space Hulk]]
[[en:Space Hulk]]
[[es:Space Hulk]]
[[fr:Space Hulk]]
[[ru:Space Hulk]]

Versio 21. helmikuuta 2010 kello 18.49

Space Hulk on Games Workshopin tekemä Warhammer 40,000 -maailmaan sijoittuva miniatyyrilautapeli. Alkuperäinen peli julkaistiin vuonna 1989 ja uudelleenjulkaisu vuonna 2009.

Pelissä Space Marinet taistelevat Tyranideja vastaan Tyranoidien tekemillä, jättimäisillä avaruusaluksilla, jotka leijailevat avaruudessa ilman sähköä.

Space Hulk voitti Origins Awardin parhaan fantasia tai science fiction –lautapelin kategoriassa ja vuotta myöhemmin ilmestynyt Deathwing -lisäosa voitti saman palkinnon. Lautapelin pohjalta on julkaistu myös kaksi tietokonepeliä Space Hulk ja Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels.