Ero sivun ”Grankulla IFK Hockey” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Elmokki (keskustelu | muokkaukset)
Ak: Uusi sivu: '''GrIFK Hockey''' on Kauniaisista kotoisin oleva vuonna 1947 perustettu jääkiekkoseura, jonka edustusmiehistö pelaa [[Suomi-sarja (jääkiekko)|Suomi-sarja]...
(ei mitään eroa)

Versio 14. syyskuuta 2009 kello 18.12

GrIFK Hockey on Kauniaisista kotoisin oleva vuonna 1947 perustettu jääkiekkoseura, jonka edustusmiehistö pelaa Suomi-sarjassa[1]. GrIFK:n juoniorijoukkueet pelaavat valtakunnallisessa junioreiden II- ja III-divisioonissa sarjatasoilla C, B ja A-junioreissa. GrIFK on yksi Espoo Bluesin kasvattajaseuroista.

Historia

Vuonna 1947 jääkiekkoa pelattiin Kauniaisten Oravien nimissä piirisarjaa ulkokentällä. Jo aikaisessa vaiheessa Oravat sulautuivat mukaan Kauniaisten lippulaivaan IFK:hon.

Saharan tekojää oli vahva panostus Kauniaisten kaupungilta pelaamisolosuhteiden parantamiseen. Jääkiekkoliiton nimettyä sarjat divisiooniksi 70-luvulla, on edustusjoukkue pelannut enimmäkseen II-divisioonassa. Jäähalliaikaan päästiin siirtymään 1986 ja silloin luotiin myös GrIFK:n nykyisen toiminnan perusta. Jäähallibuumin siivittämänä kaudella 1990-91 nähtiin joukkue myös I-divisioonassa.

Lähteet

  1. Grankulla IFK historia grifk.fi.