Ero sivun ”Xena (hahmo)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
650 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Xena''' on [[kuvitteellinen hahmo]] yhdysvaltalaisessa [[seikkailu]]/[[fantasia]]sarjassa ''[[Xena: soturiprinsessa]]''. Osaa näyttelee [[Lucy Lawless]].
 
Xena on uskomaton naissoturi, joka taistelu- ja miekkailutaidoillaan voittaa kaikki vihollisensa. Hän on uskomattoman tarkkanäköinen ja -kuuloinen. Hän osaa myös käyttää painepisteitä vihollisia kuulusteltaessa, ja saa lentävän nuolen vaikka hampaillaan kiinni. Xena osaa myös hypätä uskomattoman korkealle ja tehdä kaikenlaisia voltteja. Edes puunoksalta toiselle hyppiminen taistelun keskellä ei ole Xenalle ongelma.
Xenalla on kaksi vakituista asetta: [[Miekka]] ja [[Chakrami]]. Hänellä on myös [[ruoska]], jota hän käyttää silloin tällöin. Chakrami on Xenan lentävä heittoase, jolla tämä katkoo vihollisten aseet.
 
Xena esiintyi ensimmäisen kerran televisiosarjassa [[Hercules (televisiosarja)|Hercules]], mutta sai pian oman sarjansa hahmon suuren suosion takia. Alunperin Xenan rooliin suunniteltiin brittiläistä näyttelijää [[Vanessa Angel|Vanessa Angelia]], mutta hän sairastui ja rooli meni uusiseelantilaiselle [[Lucy Lawless|Lucy Lawlessille]].<ref>[http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/976257.stm "Xena Gets the Axe". BBC News (17. lokakuuta 2000).] (viitattu 26. marraskuuta 2008)</ref>
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko