Ero sivun ”Richard Alpert (Lost)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: '''Richard Alpert''' on fiktiivinen hahmo televisiosarjasta Lost. Häntä näyttelee Nestor Carbonell. == Taustaa == Richard Alpert on yksi Toisista, jotka ovat asuneet saarella. V…
(ei mitään eroa)

Versio 7. toukokuuta 2009 kello 17.01

Richard Alpert on fiktiivinen hahmo televisiosarjasta Lost. Häntä näyttelee Nestor Carbonell.

Taustaa

Richard Alpert on yksi Toisista, jotka ovat asuneet saarella. Varhaisin havainto Richardista on vuodessa 1954, jolloin hän johti osaa Toisten heimosta. Heimo oli hiljattain tappanut ryhmän yhdysvaltalaisia sotilaita, jotka olivat tuoneet vetypommin saarelle. Alpert aluksi pyysi rauhallisesti sotilaita lähtemään saarelta, mutta heidän kieltäydyttyä hän oli pakotettu tappamaan heidät. Richard vihjasi saaneensa käskyn korkeammalta taholta.

Toiset ottavat Danielin, Charlotten ja Milesin kiinni viidakossa aikahypyn vietyä heidät vuoteen 1954. Alpert erehtyy luulemaan, että heidät lähetettiin noutamaan pommin. Daniel sanoo Richardille aikovansa korjata pommin ja Richard päästää Danielin pommin luo. John Locke kävelee leiriin ja vaatii nähdä Richardin sanoen Jacobin lähettäneen hänet. John antaa Richardille kompassin, jonka Richard antoi Johnille tulevaisuudessa. John neuvoo Alpertia vierailemaan tämän luona kahden vuoden kuluttua kun John syntyy. Alpert ei ehdi kertoa Johnille kuinka poistua saarelta ennen kuin seuraava aikahyppy tapahtuu. Toiset hautaavat vetypommin maahan.

Richard vierailee Johnin luona vuonna 1956. Hän vierailee uudestaan viiden vuoden kuluttua ja sanoo Emilylle tarjoavansa Johnille paikkaa koulussaan Johnin erikoisuuden takia. Richard testaa Johnia näyttämällä tälle esineitä kuten kompassin, ja pyytää Johnia tunnistamaan mikä esine kuuluu hänelle. John valitsee puukon, mistä Richard suutahtaa ja lähtee kiireellä sanoen ettei John ole valmis kouluunsa. Alpert yrittää uudestaan värvätä Johnia 1970-luvulla, tällä kertaa työharjoittelupaikka ohjelmalla Mittelosin laboratorioihin Portlandiin, Oregoniin mutta teini-ikäinen John hylkää sen.

Richard kohtaa nuoren Ben Linuksen saaren viidakossa vuonna 1973. Ben ilmaisee halunsa paeta isänsä luota ja liittyä Toisiin. Alpert tajuaa Benin erikoisuuden, kun Ben mainitsee nähneensä kuolleen äitinsä viidakossa. Richard hyväksyy Benin pyynnön, mutta kehottaa tätä olemaan kärsivällinen.

Vuonna 1974 Richard saapuu Dharma ryhmän parakeille vaatien kahden ryhmänsä henkilöiden olinpaikkoja. Sawyer oli ampunut heidät ja Juliet haudannut. Sawyer onnistuu rauhoittamaan Richardin ottaen vastuun ja sanoen tietävänsä Richardin kohtaamisesta Johnin kanssa. Kolme vuotta myöhemmin Sawyer ja Kate vievät haavoittuneen Benin Richardin luo. Richard varoittaa heitä sanoen, että pelastamalla Benin hengen, Benille ei jää muistikuvaa tapahtuneesta ja hän menettää viattomuutensa. Richard vie Benin temppelille ja kertoo Toisille ettei vastaa Charles Widmorelle eikä Ellielle.

Myöhemmin Richard kohtaa Danielielin, joka vaatii saada nähdä Ellien ja pommin, jonka he hautasivat 30 vuotta sitten. Ellie ampuu Danielia selkään Alpertin tyytymättömyyden takia. Richard kuitenkin kuuntelee Danielin selityksiä ja Ellie vakuuttuu tämän puhuvan totta. Richard lähtee yhdessä Ellien, Jackin ja Sayidin kanssa noutamaan pommia.

Vuonna 1988 Alpert havaitsee kireyttä Widmoren ja Benin välillä, kun Ben lähetettiin tappamaan Rousseau. Ben sen sijaan varasti Rousseaun tyttären, mistä Richard ei sano mitään. Vuonna 1992 Ben avustaa Richardia tappamaan kaikki Dharman työntekijät. Myöhemmin Richard karkoittaa Widmoren saarelta.

Vuonna 2001 Richard yhdessä Ethanin kanssa yritti värvätä Julietia Mittelosin Biotieteeseen. Juliet kieltäytyy tarjouksesta vitsaillen ex-miehestään. Richard väittää unohtaneensa Julietin vitsin mainittuaan siitä myöhemmin ja Juliet ottaa työn vastaan. Richard myöntää Julietille ettei työ ole Portlandissa ja Juliet viedään saarelle. Kolme vuotta myöhemmin kun Oseanic 815 lentoturma tapahtuu, Richard oli Miamissa kuvaamassa videota Benille Julietin sisaresta tämän pojan kanssa.

Alpert kohtaa Johnin uudelleen parakeilla, kun John räjäyttää sukellusveneen. Benin pyynnöstä Richard noutaa Johnin isän Anthony Cooperin ja Ben määrää Johnin tappamaan isänsä voidakseen liittyä Toisiin. Richard näyttää Johnille Sawyerin kansion neuvoen Johnia antamaan Sawyerin tehdä sen. Richard sanoo myös olevansa tyytymätön Benin johtajuuteen. Myöhemmin Ben käskee Richardia viemään Toiset temppelille turvaan Keamyn ryhmältä.

Benin jouduttua Martin Keamyn vangiksi, Richard nappaa Katen ja Sayidin avukseen pelastamaan Benin. Alpert ampuu Keamya useasti, mutta hän selviää luodinkestävien liivien ansiosta. Benin ylennettyä Johnin johtajaksi, Richard toivottaa Johnin tervetulleeksi, mutta Benin siirtäessä saarta John katoaa. Richard jäljittää Johnin tulevaisuudessa ja hoitaa Johnin ampumahaavan. Richard antaa Johnille kompassin, jonka John antaisi Richardille vuonna 1954. Richard sanoo Johnille, että saadakseen Oseanic kuutoset palaamaan saarelle Johnin täytyisi kuolla.