Ero sivun ”Cool jazz” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pikkufiksailua
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Cool jazz''' on [[jazz]]ia, joka on hillittyä ja sekoittaa klassista musiikkia. Cool Jazz muistuttaa tyylillisesti [[West Coast Jazz]]ia.
'''Cool jazz''' on [[jazz]]ia, joka on hillittyä ja ottaa vaikutteita klassisesta musiikista. Cool Jazz muistuttaa tyylillisesti [[West Coast Jazz]]ia.


Cool jazzin on sanottu etupäässä olleen valkoisten muusikoiden [[1950-luku|1950-luvun]] alussa kehittämää, mutta [[Miles Davis]]ia on pidetty tyylisuunnan varsinaisena alkuaikojen kärkihahmona mm. vuosien 1948 - 1950 orkesterikokoonpanollaan (mm. albumi ''Birth of the Cool''). [[Stan Gatz]] ja [[Lennie Tristano]] ovat myös tyylisuunnan merkittäviä edelläkävijöitä.
Cool jazzin on sanottu olleen etupäässä valkoisten muusikoiden [[1950-luku|1950-luvun]] alussa kehittämää, mutta [[Miles Davis]]ia on pidetty tyylisuunnan varsinaisena alkuaikojen kärkihahmona mm. vuosien 1948 - 1950 orkesterikokoonpanollaan (mm. albumi ''Birth of the Cool''). [[Stan Gatz]] ja [[Lennie Tristano]] ovat myös tyylisuunnan merkittäviä edelläkävijöitä.


[[Luokka:Jazz]]
[[Luokka:Jazz]]

Versio 16. marraskuuta 2005 kello 15.48

Cool jazz on jazzia, joka on hillittyä ja ottaa vaikutteita klassisesta musiikista. Cool Jazz muistuttaa tyylillisesti West Coast Jazzia.

Cool jazzin on sanottu olleen etupäässä valkoisten muusikoiden 1950-luvun alussa kehittämää, mutta Miles Davisia on pidetty tyylisuunnan varsinaisena alkuaikojen kärkihahmona mm. vuosien 1948 - 1950 orkesterikokoonpanollaan (mm. albumi Birth of the Cool). Stan Gatz ja Lennie Tristano ovat myös tyylisuunnan merkittäviä edelläkävijöitä.

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.