Ero sivun ”Freestylehiihdon maailmanmestaruuskilpailut” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
 
Freestylen MM-kisoja on järjestetty vuodesta 1986, jolloin kisat pidettiin Tignesissä, Ranskassa. Tällöin kilpailtiin kumparelaskussa, hypyissä, acrossa ja yhdistetyssä. Tämän jälkeen maailmanmestaruuskisat on pidetty yhdeksän kertaa. KilapilumainaKilpailumaina ovat olleet Ranskan(2 kertaa) lisäksi järjestyksessä Saksa, Yhdysvallat(2 kertaa),Itävalta, Japani, Sveitsi, Kanada ja viimeiseksi Suomi. Seuraavat kisat järjestetään vuonna 2007 Italiassa.
 
Suomessa kisat järjestettiin Kuusamon Rukalla keväällä 2005. Tällöin ensimmäistä kertaa oli MM-kisojen ohjelmistossa 5 lajia, jotka olivat kumpareet, hypyt, half pipe, ski cross ja parikumpareet. Rukalla Suomen ainoan mitalin saavutti Sami Mustonen sijoittumalla parikumpareissa toiseksi.
 
Ensimmäinen suomalainen MM-kisamitalisti on Martti Kellokumpu, joka voitti kumpareissa pronssia Tignesissä 1986. MUitaMuita menestyneitä suomalaisia MM-kisamitalisteja ovat kaksinkertainen maailmanmestari Mikko Ronkainen, Janne Lahtela, Lauri Lassila ja Sami Mustonen. Vuoden 1999 Sveitsin MM-kisoissa suomalaiset ottivat kolmoisvoiton miesten kumparelaskussa järjestyksessä Lahtela, Lauri Lassila ja Mustonen. Kaiken kaikkiaan Suomi on saavuttanut 3 kappaletta jokaista mitalia Maailmanmestaruuskisoissamaailmanmestaruuskisoissa.
 
Menestynein maa maailmanmestaruuskisoissa on Yhdysvallat. MUitaMuita menestyneitä maita ovat Kanada, Ranska ja Norja.
 
lisätietoa www.fis-ski.com ja lisäksi lisätietoa itse lajista Wikipedian freestyle-esittelyistälajiesittelyistä.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko