Ero sivun ”Keskustelu:Ponzi-huijaus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 225 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
Vielä jatkuvuudesta.
p (Tarkennus)
(Vielä jatkuvuudesta.)
Artikkeliin laitetaan jatkuvasti, että pyramidipeli voi jatkua loputtomiin. Jos joku näin haluaa kirjoittaa, niin kirjoittakoon myös perusteet sille. --[[Käyttäjä:Pvalkki|PV]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.06 (UTC)
 
:Esim. verkostomarkkinointi toimii pyramidipelin tavoin. Vanhimmat järjestelmät ovat toimineet 1950-luvulta lähtien eivätkä ne kaadu. Järjestelmään tulee joka vuosi saman verran tai enemmän uusia jäseniä kuin vanhoja lopettaa. Näin pyramidipeli voi jatkua loputtomiin, elleivät viranomaiset sitä pysäytä. Yhdysvaltalainen tutkija Jon Taylor sanoo verkostomarkkinoinnin muuntuvan ponzi-huijaukseksi, kun se laajentuu uusiin maihin. Näin ponzi-tyyppinen pyramidipeli ei koskaan kaadu, elleivät viranomaiset sitä kaada. Esimerkki kaadetusta pyramidista on Tax People eli Renaissance, mikä on tunnettu verkostomarkkinointiyritys.
 
:En aio kiistellä mokomasta asiasta. Jos perustelut eivät kelpaa, niin tehkää niin kuin parhaaksi katsotte. Asiantuntijoiden mielipide painaa kuitenkin enemmän...
 
[[Käyttäjä:Petteri Haipola|phaipola]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.20 (UTC)phaipola
 
::Tässä eikä pääartikkelissa Pyramidihuijaus perustella eli kerrota lähteillä varustetusti miten huijaus voi jatkua loputtomiin eli vähintäänkin se tarvii lisätä jompaankumpaan/kumpaankin artikkeliin. Verkostomarkkinointia ei tule sekoittaa tähän asiaan. Tottakai verkostomarkkinointi voi jatkua "loputtomiin", koska asiallisesti hoidettuna se on vain yksi laillinen ja toimiva liiketoimintamuoto,eikä huijaus. Käsittääkseni myös tieteessä tällä hetkellä vallitsevan käsityksen mukaan mikään ei ole "loputonta", ei edes maailmankaikkeus, aika tai materia, siksi tuskin ponzi-huijauskaan... ;) --[[Käyttäjä:Pvalkki|PV]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.26 (UTC)
 
:::En tiedä, mistä tieteelliset käsityksesti olet saanut... Nykyisen tähtitieteellisen suomalaisen tutkimuksen mukaan avaruus jatkaa laajenemistaan loputtomiin ja tähdet sammuvat, jolloin myös elämä katoaa kaikkeudesta ja kaikkeus kylmenee. Se jatkaa kuitenkin materiaalin kanssa olemistaan loputtomiin.
 
:::Sen sijaan pyramidipeleistä ja ponzeista puhuttaessa samoin kuin ihmisten ja elämän olemuksista puhuttaessa sanonta "loputtomiin" tarkoittaa yleisessä puhekielessä ja myös tietolähteissä "hyvin pitkää aikaa".
 
:::Pyramidin jatkuminen on selitetty Ponzeja koskevassa artikkelissa ihan selvästi. Riittää, että järjestelmään liittyy tarpeeksi uusia osallistujia suhteessa lopettavien osallistujien määrään. Samalla järjestelmä voi laajeta uusille maantieteellisille alueille, mutta se ei ole edes välttämätöntä, kunhan vain järjestelmään liittyy tarpeeksi uusia jäseniä suhteessa lopettaviin. Näin mikä tahansa pyramidijärjestelmä voi pysyä pystyssä ja jatkaa toimintaansa "loputtomiin". Jopa ketjukirje voi jatkaa loputtomiin, elleivät viranomaiset saa sitä pysäytettyä.
 
:::[[Käyttäjä:Petteri Haipola|phaipola]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.57 (UTC)phaipola
390

muokkausta

Navigointivalikko