Ero sivun ”Keskustelu:Ponzi-huijaus” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Perustelu
p Tarkennus
Rivi 8: Rivi 8:
[[Käyttäjä:Petteri Haipola|phaipola]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.20 (UTC)phaipola
[[Käyttäjä:Petteri Haipola|phaipola]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.20 (UTC)phaipola


:Tässä eikä pääartikkelissa Pyramidihuijaus perustella eli kerrota lähteillä varustetusti miten huijaus voi jatkua loputtomiin eli vähintäänkin se tarvii lisätä jompaankumpaan/kumpaankin artikkeliin. Käsittääkseni myös tieteessä tällä hetkellä vallitsevan käsityksen mukaan mikään ei ole "loputonta", ei edes maailmankaikkeus, aika tai materia, siksi tuskin ponzi-huijauskaan... ;) --[[Käyttäjä:Pvalkki|PV]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.26 (UTC)ä
:Tässä eikä pääartikkelissa Pyramidihuijaus perustella eli kerrota lähteillä varustetusti miten huijaus voi jatkua loputtomiin eli vähintäänkin se tarvii lisätä jompaankumpaan/kumpaankin artikkeliin. Verkostomarkkinointia ei tule sekoittaa tähän asiaan. Tottakai verkostomarkkinointi voi jatkua "loputtomiin", koska asiallisesti hoidettuna se on vain yksi laillinen ja toimiva liiketoimintamuoto,eikä huijaus. Käsittääkseni myös tieteessä tällä hetkellä vallitsevan käsityksen mukaan mikään ei ole "loputonta", ei edes maailmankaikkeus, aika tai materia, siksi tuskin ponzi-huijauskaan... ;) --[[Käyttäjä:Pvalkki|PV]] 3. huhtikuuta 2008 kello 20.26 (UTC)

Versio 3. huhtikuuta 2008 kello 23.30

Loputtomiin jatkuminen

Artikkeliin laitetaan jatkuvasti, että pyramidipeli voi jatkua loputtomiin. Jos joku näin haluaa kirjoittaa, niin kirjoittakoon myös perusteet sille. --PV 3. huhtikuuta 2008 kello 20.06 (UTC)

Esim. verkostomarkkinointi toimii pyramidipelin tavoin. Vanhimmat järjestelmät ovat toimineet 1950-luvulta lähtien eivätkä ne kaadu. Järjestelmään tulee joka vuosi saman verran tai enemmän uusia jäseniä kuin vanhoja lopettaa. Näin pyramidipeli voi jatkua loputtomiin, elleivät viranomaiset sitä pysäytä. Yhdysvaltalainen tutkija Jon Taylor sanoo verkostomarkkinoinnin muuntuvan ponzi-huijaukseksi, kun se laajentuu uusiin maihin. Näin ponzi-tyyppinen pyramidipeli ei koskaan kaadu, elleivät viranomaiset sitä kaada. Esimerkki kaadetusta pyramidista on Tax People eli Renaissance, mikä on tunnettu verkostomarkkinointiyritys.

En aio kiistellä mokomasta asiasta. Jos perustelut eivät kelpaa, niin tehkää niin kuin parhaaksi katsotte. Asiantuntijoiden mielipide painaa kuitenkin enemmän...

phaipola 3. huhtikuuta 2008 kello 20.20 (UTC)phaipola

Tässä eikä pääartikkelissa Pyramidihuijaus perustella eli kerrota lähteillä varustetusti miten huijaus voi jatkua loputtomiin eli vähintäänkin se tarvii lisätä jompaankumpaan/kumpaankin artikkeliin. Verkostomarkkinointia ei tule sekoittaa tähän asiaan. Tottakai verkostomarkkinointi voi jatkua "loputtomiin", koska asiallisesti hoidettuna se on vain yksi laillinen ja toimiva liiketoimintamuoto,eikä huijaus. Käsittääkseni myös tieteessä tällä hetkellä vallitsevan käsityksen mukaan mikään ei ole "loputonta", ei edes maailmankaikkeus, aika tai materia, siksi tuskin ponzi-huijauskaan... ;) --PV 3. huhtikuuta 2008 kello 20.26 (UTC)