Ero sivun ”Benben” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Benben''' oli [[Muinainen Egypti|muinaisen Egyptin]] mytologiassa kumpu, joka kohosi vedestä ([[Nun]]in edustamasta alkumerestä) aikojen alussa. Luoja jumala [[Atum]] asettui benbenin päälle.
'''Benben''' oli [[Muinaisen Egyptin mytologia]]ssa kumpu, joka kohosi vedestä ([[Nun]]in edustamasta alkumerestä) aikojen alussa. Luoja jumala [[Atum]] asettui benbenin päälle.


'''Benben-kivi''' oli pyhä kivi Heliopoliin auringon temppelissä, ja se sai nimensä tästä alkukummusta. Se oli paikassa, jossa nousevan auringon ensi säteet valaisivat sitä.
'''Benben-kivi''' oli pyhä kivi Heliopoliin auringon temppelissä, ja se sai nimensä tästä alkukummusta. Se oli paikassa, jossa nousevan auringon ensi säteet valaisivat sitä. Obeliskit ja pyramidien huippukivet toistavat benbenin muotoa.


{{tynkä/Egypti}}
{{tynkä/Egypti}}

Versio 28. kesäkuuta 2007 kello 17.26

Benben oli Muinaisen Egyptin mytologiassa kumpu, joka kohosi vedestä (Nunin edustamasta alkumerestä) aikojen alussa. Luoja jumala Atum asettui benbenin päälle.

Benben-kivi oli pyhä kivi Heliopoliin auringon temppelissä, ja se sai nimensä tästä alkukummusta. Se oli paikassa, jossa nousevan auringon ensi säteet valaisivat sitä. Obeliskit ja pyramidien huippukivet toistavat benbenin muotoa.

Malline:Tynkä/Egypti