Ero sivun ”Maanpuolustuskoulutus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
52 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(kh; agenttipassiivit pois)
1990-luvulla virinnyt maanpuolustushenki loi edellytykset Maanpuolustuskoulutus ry:n perustamiselle, koska valtiovalta halusi järjestää maanpuolustuskentän koordinoitavaksi kokonaisuudeksi. Valtion tukea nauttiva Maanpuolustuskoulutus ry koordinoikin nykyään monenlaisia toimintoja.
 
Maanpuolustuskoulutus ry:n toimintaan ei liity minkäänlaisia sotilaallisesti järjestäytyneitä joukkoja, vaan se toimii yksinomaan koulutuksen järjestäjänä. Kaikki muodostettavat joukot, myös maakuntajoukot ovat tavanomaisella tavalla osa puolustusvoimien kriisiajan organisaatiota. Maakuntajoukkojen koulutustavoitteet aluksi voivat liittyä vartiokomppania ja vartiopataljoonatoimintaan paikallisesti. Niistä voi muodostua myös [[torjuntapataljoona]].
 
Vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta on olemassa myös Suomea ympäröivissä maissa, mutta koulutuksen luonne vaihtelee maittain perinteiden ja lainsäädännön mukaisesti. Näin ollen se voi olla operatiivisesti autonomisempaa kuin Suomessa. [[Viro]]ssa vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus liittyy kiinteästi [[Kaitseliit]]tiin, Ruotsissa [[Hemvärnet]]iin.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko