Ero sivun ”Pitkätalo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Merikanto (keskustelu | muokkaukset)
Ak: Uusi sivu: '''Pitkätalo''' on eri puolilla maailmaa muinoin ja myöhemminkin käytössä ollut pitkulainen talotyyppi. Pitkiä taloja on rakennettu Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa jo...
 
{{lähteetön}}, {{tynkä/Esihistoria}}, Luokka:Rakennukset ja rakennelmat
Rivi 1: Rivi 1:
{{lähteetön}}
'''Pitkätalo''' on eri puolilla maailmaa muinoin ja myöhemminkin käytössä ollut pitkulainen talotyyppi. Pitkiä taloja on rakennettu
Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa joillain intiaanialueilla.
'''Pitkätalo''' on eri puolilla maailmaa muinoin ja myöhemminkin käytössä ollut pitkulainen talotyyppi. Pitkätaloja on rakennettu Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa joillain intiaanialueilla.



== Varhaisia pitkätalotyyppejä ==
== Varhaisia pitkätalotyyppejä ==
Esihistoriasta tunnetaan ns. [[neoliittinen]] pitkätalo Euroopasta, jollaisia rakensivat Euroopan ensimmäisen maanviljelijät puusta 5000 eaa. ne olivat noin 20 metriä pitkiä, 7 metriä leveitä. niissä asui monta perhettä, ja samalla ne olivat karjasuojia. Saksassa rakennettiin toisen tyyppisiä pitkiä taloja joskus 4000-2000 eaa.


{{tynkä/Esihistoria}}


[[Luokka:Rakennukset ja rakennelmat]]
Esihistoriasta tunnetaan ns. [[neoliittinen]] pitkätalo Euroopasta, jollaisia rakensivat Euroopan ensimmäisen maanviljelijät puusta 5000 eaa. ne olivat noin 20 metriä pitkiä, 7 metriä leveitä. niissä asui monta perhettä, ja samalla ne olivat karjasuojia.
Saksassa rakennettiin toisen tyyppisiä pitkiä taloja joskus 4000-2000 eaa.



[[en:Long House]]
[[en:Long House]]

Versio 20. helmikuuta 2007 kello 02.45

Pitkätalo on eri puolilla maailmaa muinoin ja myöhemminkin käytössä ollut pitkulainen talotyyppi. Pitkätaloja on rakennettu Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa joillain intiaanialueilla.

Varhaisia pitkätalotyyppejä

Esihistoriasta tunnetaan ns. neoliittinen pitkätalo Euroopasta, jollaisia rakensivat Euroopan ensimmäisen maanviljelijät puusta 5000 eaa. ne olivat noin 20 metriä pitkiä, 7 metriä leveitä. niissä asui monta perhettä, ja samalla ne olivat karjasuojia. Saksassa rakennettiin toisen tyyppisiä pitkiä taloja joskus 4000-2000 eaa.

Malline:Tynkä/Esihistoria