Ero sivun ”Albrecht von Wallenstein” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
(Uusi sivu: Albrecht von Wallenstein oli Böömiläinen sotilas ja poliitikko joka syntyi Elokuun 24 päivä herramme vuonna 1583 ja kuoli Maaliskuun 25 päivä 1634. Hänen panoksensa oli merkittäv...)
 
'''Albrecht von Wallenstein''' oli Böömiläinen aatelinen, sotilas ja poliitikko, joka syntyi Elokuun 24 päivä herramme vuonna 1583 ja kuoli Maaliskuun 25 päivä 1634. Hänen panoksensa oli merkittävä Kolmekymmenvuotiseen sotaan, vaikka hän kuolikin sen kuluessa, ja hän loi elinaikanaan yksityisen palkkasoturiliiketoimen jollaista ei ole ollut aimmein eikä sen jälkeen.
 
Wallenstein valtuutettiin Pyhän Saksalais-Roomalaisen Keisarikunnan puolesta kokoamaan armeija ja kukistamaan protestanttien separatistiset pyrkimykset. Valtansa huipulla Wallensteinilla oli, alaistensa komennossa, omassa yksityisarmeijassaan noin 50 000 miestä. Hän oli Böömin epälegitiimi hallitsija ja hänelle syntyi poliittisia pyrkimyksiä sen myötä kun hän menestyi sodassa. Näiden petosepäilyjen takia Pyhän Saksalais-Roomalaisen Keisarikunnan vallanpitäjät murhauttivat hänet kesken Kolmekymmenvuotisen sodan.

Navigointivalikko