Ero sivun ”Apofyytti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
46 merkkiä lisätty ,  2 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(Ak: Uusi sivu: '''Apofyytti''' on kasvilaji, joka on siirtynyt alkuperäiseltä luonnonkasvupaikalta ihmisten muokkaamalle kasvupaikalle saman maantieteellisen alueen sisällä. Niinpä riippuuki...)
 
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Apofyytti''' on kasvilaji[[kasvi]]laji, joka on siirtynyt alkuperäiseltä luonnonkasvupaikalta ihmisten muokkaamalle kasvupaikalle saman maantieteellisen alueen sisällä. Niinpä riippuukin tarkasteltavasta maantieteellisestä alueesta, kuinka kauaksi laji on alkuperäiseltä kasvupaikaltaan levinnyt. Mikäli tämä siirtymä on pitkä, kyseinen laji voidaan mieltää uudella kasvupaikallaan tulokaslajiksi. Suomessa monet apofyytteinä esiintyvät kasvilajit ovat kasvaneet alun perin kallioilla, lähteillä ja merenrannoilla, joilta kasvit ovat siirtyneet sitten ihmistoiminnan muokkaamille kasvupaikoille, kuten pihoille, tienvierille, ojanvarsille, pelloille, niityille ja laidunmaille[[tulokaslaji]]ksi.
 
[[Suomi|Suomessa]] monet apofyytteinä esiintyvät kasvilajit ovat kasvaneet alun perin kallioilla, lähteillä ja merenrannoilla, joilta kasvit ovat siirtyneet sitten ihmistoiminnan muokkaamille kasvupaikoille, kuten pihoille, tienvierille, ojanvarsille, pelloille, niityille ja laidunmaille.
 
== Lähteet ==
* Suominen, J. & Hämet-Ahti, L., Kurtto, A. (toim.), ''Kasvistomme muinaistulokkaat: tulkintaa ja perusteluja'', 1993, Norrlinia 4, Kasvimuseo, Luonnontieteellinen keskusmuseo, ISBN 951-45-6373-5, ISSN 0760-3214
 
[[Luokka:Kasvimaantiede]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko