Ero sivun ”Wazner” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Raksutus (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Wazner''', myös '''Wazenez''' ja '''Wadjenedj''' ( tai '''Wenegbu'''?), voi olla [[Esidynastinen Egypti|esi-dynastinen]] egyptiläinen kuningas, joka hallitsi Niilin suisto-alueella aikaisintaan noin vuonna 3100 eaa. Hänet tunnetaan ainoastaan maininnasta [[Palermon kivi|Palermon kivessä]], viidennen dynastian (n. 2500-n. 2350 eKr) ajalta, jossa hänen nimensä esiintyy [[Ala-Egypti]]n kuninkaiden joukossa. Koska ei ole muita todisteita hänestä, hän voi olla myyttinen kuningas ja on säilynyt läpi suullisen perinteen, tai maininnat hänestä voi jopa olla täysin kuvitteellisia.
'''Wazner''', myös '''Wazenez''' ja '''Wadjenedj''' ( tai '''Wenegbu'''?), voi olla [[Esidynastinen Egypti|esi-dynastinen]] egyptiläinen kuningas, joka hallitsi Niilin suisto-alueella aikaisintaan noin vuonna 3100 eaa. Hänet tunnetaan ainoastaan maininnasta [[Palermon kivi|Palermon kivessä]], viidennen dynastian (n. 2500-n. 2350 eaa) ajalta, jossa hänen nimensä esiintyy [[Ala-Egypti]]n kuninkaiden joukossa. Koska ei ole muita todisteita hänestä, hän voi olla myyttinen kuningas ja on säilynyt läpi suullisen perinteen, tai maininnat hänestä voi jopa olla täysin kuvitteellisia.


{{Viitteet}}
{{Viitteet}}

Versio 7. maaliskuuta 2018 kello 22.06

Wazner, myös Wazenez ja Wadjenedj ( tai Wenegbu?), voi olla esi-dynastinen egyptiläinen kuningas, joka hallitsi Niilin suisto-alueella aikaisintaan noin vuonna 3100 eaa. Hänet tunnetaan ainoastaan maininnasta Palermon kivessä, viidennen dynastian (n. 2500-n. 2350 eaa) ajalta, jossa hänen nimensä esiintyy Ala-Egyptin kuninkaiden joukossa. Koska ei ole muita todisteita hänestä, hän voi olla myyttinen kuningas ja on säilynyt läpi suullisen perinteen, tai maininnat hänestä voi jopa olla täysin kuvitteellisia.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Wazner