Ero sivun ”Pidätys (musiikki)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p kh
p kh
Rivi 1: Rivi 1:
'''Pidätys''' on musiikillinen ilmiö, jossa soinnun terssi korvataan normaalisti [[Intervalli|sekunnilla]] tai [[Intervalli|kvartilla]]. Sointu purkautuu yleensä saman asteen [[duuri]]- tai [[molli]]sointuun. Pidätyksen sisältävän soinnun sointumerkin perään kirjoitetaan pääte -sus (englannin kielen sanasta suspension) ja pidätyksen luonne. Esimerkiksi Csus2 tai Fsus4. Jos pidätyksen luonteen merkitsevä numero puuttuu, tarkoitetaan sillä yleensä sus4 sointua.
'''Pidätys''' on musiikillinen ilmiö, jossa soinnun terssi korvataan normaalisti [[Intervalli|sekunnilla]] tai [[Intervalli|kvartilla]]. Sointu purkautuu yleensä saman asteen [[duuri]]- tai [[molli]]sointuun. Pidätyksen sisältävän soinnun sointumerkin perään kirjoitetaan pääte -sus (englannin kielen sanasta suspension) ja pidätyksen luonne. Esimerkiksi Csus2 tai Fsus4. Jos pidätyksen luonteen merkitsevä numero puuttuu, tarkoitetaan sillä yleensä sus4-sointua.


[[Luokka:Musiikin teoria]]
[[Luokka:Musiikin teoria]]

Versio 20. heinäkuuta 2006 kello 11.57

Pidätys on musiikillinen ilmiö, jossa soinnun terssi korvataan normaalisti sekunnilla tai kvartilla. Sointu purkautuu yleensä saman asteen duuri- tai mollisointuun. Pidätyksen sisältävän soinnun sointumerkin perään kirjoitetaan pääte -sus (englannin kielen sanasta suspension) ja pidätyksen luonne. Esimerkiksi Csus2 tai Fsus4. Jos pidätyksen luonteen merkitsevä numero puuttuu, tarkoitetaan sillä yleensä sus4-sointua.