Ero sivun ”Tokolanperä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Matiaz (keskustelu | muokkaukset)
asutusalue, ei kylä
Rivi 1: Rivi 1:
'''Tokolanperä''' on pieni kylä Pohjois-Pohjanmaalla Raaheen liitetyn entisen [[saloinen|Saloisten]] kunnan alueella. Kylä sijaitsee Saloisten kirkonkylän pohjoispuolella, kirkonkylän välittömässä läheisyydessä. Nimensä se on saanut kylällä asuneesta Tokolan suvusta. Tokolan varsinainen kantatila eli Iso-Tokola puolestaan sijaitsi aikoinaan Saloisten kirkonkylällä muutaman kilometrin päässä Tokolanperältä pappilan lähettyvillä. Tokolanperällä on noin 15 taloa. Aiemmin kylällä oli myös kauppias Tokolan pitämä kyläkauppa, joka lopetti toimintansa 1950-1960-luvulla.
'''Tokolanperä''' on pieni asutusalue Pohjois-Pohjanmaalla [[Raahe]]en liitetyn entisen [[saloinen|Saloisten]] kunnan alueella. Alue sijaitsee Saloisten kirkonkylän pohjoispuolella, kirkonkylän välittömässä läheisyydessä. Nimensä se on saanut alueella asuneesta Tokolan suvusta. Tokolan varsinainen kantatila eli Iso-Tokola puolestaan sijaitsi aikoinaan Saloisten kirkonkylällä muutaman kilometrin päässä Tokolanperältä pappilan lähettyvillä. Tokolanperällä on noin 15 taloa. Aiemmin Tokolanperällä oli myös kauppias Tokolan pitämä kyläkauppa, joka lopetti toimintansa 1950-1960-luvulla.


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 16. joulukuuta 2012 kello 15.14

Tokolanperä on pieni asutusalue Pohjois-Pohjanmaalla Raaheen liitetyn entisen Saloisten kunnan alueella. Alue sijaitsee Saloisten kirkonkylän pohjoispuolella, kirkonkylän välittömässä läheisyydessä. Nimensä se on saanut alueella asuneesta Tokolan suvusta. Tokolan varsinainen kantatila eli Iso-Tokola puolestaan sijaitsi aikoinaan Saloisten kirkonkylällä muutaman kilometrin päässä Tokolanperältä pappilan lähettyvillä. Tokolanperällä on noin 15 taloa. Aiemmin Tokolanperällä oli myös kauppias Tokolan pitämä kyläkauppa, joka lopetti toimintansa 1950-1960-luvulla.

Katso myös

Lähteet

  • Raahen tienoon historia I, Aulis Forss, Pekka Toivanen 1990.
  • Raahen peruskartta, Maanmittauslaitos.

Aiheesta muualla