Ero sivun ”Instagram” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
NjardarBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.3) (Botti lisäsi: nn:Instagram
Rivi 47: Rivi 47:
[[ja:インスタグラム]]
[[ja:インスタグラム]]
[[no:Instagram]]
[[no:Instagram]]
[[nn:Instagram]]
[[pt:Instagram]]
[[pt:Instagram]]
[[ru:Instagram]]
[[ru:Instagram]]

Versio 6. lokakuuta 2012 kello 16.19

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto joka aukesi lokakuussa 2010. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia, kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja tykätä niistä. Palvelun käyttö kokonaisuudessaan edellyttää sovelluksen latausta, ja sovelluksen voi ladata iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.

Instagramilla on tällä hetkellä noin sata miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ympäri maailman. Sovelluksen piirre on se, että kuvat pitää rajata neliön muotoon, ja kuviin voi lisätä efektin monen eri efektin joukosta. Kuviin voi myös korostaa jonkin tietyn kohdan.

Alunperin Instagram tuki vain iPod touch-, iPhone- ja iPad-laitteita.

Historia

Instagramin kehitys alkoi San Franciscossa, kun Kevin Systrom ja brasilialainen Michel ”Mike” Krieger alkoivat kehittää monipuolista kuvienjakopalvelua. Ensin palvelu tuki vain iPad, iPod touch ja iPhone-laitteita, jonka pystyi lataamaan App Storesta. 3. huhtikuuta 2012 Instagram julkaistiin Android-älypuhelimille, jonka pystyi lataamaan Android Marketista (nykyinen Google Play).

12. huhtikuuta 2012 Facebook osti Instagramin omistusoikeudet noin miljardin dollarin hintaan.

Suosio

Joulukuuhun 2010 mennessä palveluun oli rekisteröitynyt miljoona käyttäjää. Kesäkuussa 2011 Instagram ilmoitti rekisteröityneitä olevan viisi miljoonaa. Palvelu rikkoi kymmenen miljoonan rekisteröityneen rajan saman vuoden syyskuussa. Huhtikuussa 2012 ilmoitettiin, että palvelussa on jo kolmekymmentä miljoonaa käyttäjää.

Instagram ilmoitti heinäkuussa 2011, että kuvia oli jo ladattu palveluun sata miljoonaa kappaletta. Saman vuoden elokuussa ilmoitettiin, että kuvia oli ladattu 150 miljoonaa.

Instagramin uuden Android-käyttöjärjästelmän julkistuksen jälkeen jo ensimmäisten kahdentoista tunnin aikana sovellus ladattiin yli miljoona kertaa.

Instagram on pyrkinyt viimeaikoina otsikoihin tiedoitteellaan, että on kieltänyt sellaisten kuvien latauksen, jossa on vahingoitettu itseään tai se voisi yllyttää itsensä vahingoittamiseen. Sama pätee myös käyttöehtoihin, joita käyttäjän pitää noudattaa. Käyttäjän pitää myös olla 13-vuotias tai vanhempi, eikä sivuille saa ladata alastonkuvia, osittain alastomia kuvia tai seksuaalisesti vihjailevia kuvia. Käyttäjä on itse vastuussa kuvistaan.


Lähteet

  • Instagramin kotisivut