Ero sivun ”Kuuma pimeä aine” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
MystBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: fr:Matière noire chaude
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kuuma pimeä aine''' on ehdotettua pimeää ainetta, joka muodostuu ultrarelativistisista hiukkasista, jotka matkaavat valoa suuremmalla nopeudella. Paras kanditaatti täksi aineeksi on toistaiseksi ollut [[neutriino]]. Se selittäisi [[kaikkeuden suuren mittakaavan rakenne|kaikkeuden suuren mittakaavan rakenteessa]] havaittavat rakenteet.
'''Kuuma pimeä aine''' on ehdotettua pimeää ainetta, joka muodostuu ultrarelativistisista hiukkasista, jotka matkaavat nopeudella, joka on hyvin lähellä valon nopeutta. Paras kanditaatti täksi aineeksi on toistaiseksi ollut [[neutriino]]. Se selittäisi [[kaikkeuden suuren mittakaavan rakenne|kaikkeuden suuren mittakaavan rakenteessa]] havaittavat rakenteet.


Kuuma pimeä aine oli suosituin teoria 1980-luvun lopulla, mutta kun se ei vastannut havaintoja, sen on syrjäyttänyt jossain määrin [[kylmä pimeä aine]].
Kuuma pimeä aine oli suosituin teoria 1980-luvun lopulla, mutta kun se ei vastannut havaintoja, sen on syrjäyttänyt jossain määrin [[kylmä pimeä aine]].

Versio 15. elokuuta 2012 kello 15.16

Kuuma pimeä aine on ehdotettua pimeää ainetta, joka muodostuu ultrarelativistisista hiukkasista, jotka matkaavat nopeudella, joka on hyvin lähellä valon nopeutta. Paras kanditaatti täksi aineeksi on toistaiseksi ollut neutriino. Se selittäisi kaikkeuden suuren mittakaavan rakenteessa havaittavat rakenteet.

Kuuma pimeä aine oli suosituin teoria 1980-luvun lopulla, mutta kun se ei vastannut havaintoja, sen on syrjäyttänyt jossain määrin kylmä pimeä aine.

Aiheesta muualla

Tämä fysiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.