Ero sivun ”Dynamiitti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
+patentointiaika
Belkin (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Dynamiitti''' on [[räjähde]], joka koostuu [[nitroglyseroli]]sta ja [[piimaa]]sta. Sen kehitti [[Alfred Nobel]] vuonna [[1866]]. Patentin dynamiitti sai [[1867]]. Dynamiitti ei ole yhtä räjähdysherkkää kuin [[ruuti]] tai nitroglyseroli yksinään, mutta vanhetessaan nitroglyseroli voi vuotaa ulos dynamiitista ja saattaa luoda turvallisuusriskin. Dynamiittia on käytetty jo yli sata vuotta, ja sitä käytetään edelleenkin yleisesti louhintaräjähteenä.
'''Dynamiitti''' on [[räjähde]], joka koostuu [[nitroglyseroli]]sta ja [[piimaa]]sta. Sen kehitti [[Alfred Nobel]] vuonna [[1866]]. [[patentti|Patentin]] dynamiitti sai [[1867]]. Dynamiitti ei ole yhtä räjähdysherkkää kuin [[ruuti]] tai nitroglyseroli yksinään, mutta vanhetessaan nitroglyseroli voi vuotaa ulos dynamiitista ja saattaa luoda turvallisuusriskin. Dynamiittia on käytetty jo yli sata [[vuosi|vuotta]], ja sitä käytetään edelleenkin yleisesti louhinta[[räjähde|räjähteenä]].


[[de:Dynamit]]
[[de:Dynamit]]

Versio 22. tammikuuta 2005 kello 17.35

Dynamiitti on räjähde, joka koostuu nitroglyserolista ja piimaasta. Sen kehitti Alfred Nobel vuonna 1866. Patentin dynamiitti sai 1867. Dynamiitti ei ole yhtä räjähdysherkkää kuin ruuti tai nitroglyseroli yksinään, mutta vanhetessaan nitroglyseroli voi vuotaa ulos dynamiitista ja saattaa luoda turvallisuusriskin. Dynamiittia on käytetty jo yli sata vuotta, ja sitä käytetään edelleenkin yleisesti louhintaräjähteenä.