The Pink Phink

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Pink Phink
The Pink Phink.PNG
Ohjaaja Friz Freleng
Hawley Pratt
Käsikirjoittaja John W. Dunn
Tuottaja Friz Freleng
David H. DePatie
Säveltäjä William Lava
Leikkaaja Lee Gunther
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 18. joulukuuta 1964
Kesto 7 min
Alkuperäiskieli englanti
Seuraaja Pink Pajamas
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

The Pink Phink on ensimmäinen DePatie & Freleng Enterprizes -yhtiön tekemä Vaaleanpunainen pantteri -lyhytanimaatio. Se valmistui vuonna 1964, ja se voitti samana vuonna Oscar-palkinnon parhaan lyhytanimaation sarjassa. Sen innoittajana toimi vuonna 1963 julkaistun elokuvan Vaaleanpunainen Pantteri alkuteksteihin sisältynyt animaatio, jossa Vaaleanpunaisen pantterin hahmo oli esiintynyt ensimmäisen kerran.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiossa ei itse asiassa ole juonta, vaan siinä pikemminkin esitetään Vaaleanpunaisen pantterin tekemiä temppuja animaation toiselle päähenkilölle, valkoiselle miehelle. Tämä ajatus toimii monissa muissakin myöhemmissä Vaaleanpunainen pantteri -animaatioissa.

Animaatiossa Vaaleanpunainen pantteri ja valkoinen mies maalailevat taloa. Mies haluaa tehdä talosta sinisen, mutta Vaaleanpunainen pantteri haluaa arvattavasti vaaleanpunaisen talon. Animaation aikana näytetään useita erilaisia kohtauksia tähän liittyen, esim. molemmat maalaavat yhtä seinää siten, että yläosa on sininen ja alaosa vaaleanpunainen. Sitten sinistä maalia maalataan vaaleanpunaisen päälle ja toisinpäin. Lopussa käy niin, että mies ampuu vahingossa koko talon vaaleanpunaiseksi ja hautaa kaikki vaaleanpunaiset maaliämpärit. Tämä muuttaa maailman vaaleanpunaiseksi ja Vaaleanpunainen pantteri asettuu asumaan taloon ja maalaa miehenkin vaaleanpunaiseksi.