Terpitsa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Terpitsa[1] eli Terpilitsa[1] (ven. Те́рпилицы, Terpilitsy) on kylä ja maalaiskunta Leningradin alueen Volossovan piirissä Venäjällä. Se sijaitsee piirin keskiosassa Hatsinan ja Iivananlinnan välisen rautatien pohjoispuolella. Kunnassa on asukkaita 1 500 henkeä (vuonna 2006).[2]

Kunnan hallinnollinen keskus on Terpitsan kylä, jossa asuu suurin osa asukkaista. Lisäksi siihen kuuluu 12 muuta kylää: Hutenka (ven. Худанки, Hudanki), Kalmus (ven. Кальмус), Kanasko (ven. Канаршино, Kanaršino), Korkka (ven. Горки, Gorki), toinen Korkka (ven. Горье, Gorje), Kylväjä (ven. Кюльвия, Kjulvija), Piäsä (ven. Пежевицы, Peževitsy), Potopia (ven. Поддубье, Poddubje), Rekkova (ven. Рекково, Rekkovo), Tatjanino (ven. Татьянино), Vernitsa (ven. Верницы, Vernitsy) ja Voislova (ven. Ославье, Oslavje).

Ennen toista maailmansotaa sedulla asui venäläisten lisäksi myös inkerinsuomalaisia ja virolaisia. Suomalaiset kuuluivat Moloskovitsan ja Kupanitsan luterilaisiin seurakuntiin.

Paikallisia nähtävyyksiä ovat Vrangelin kartano Terpitsassa sekä entisessä Ruskolitsan kylässä sijaitsevat Korfin ja Vrangelin kartano ja Kristuksen kirkastumisen kirkko.

Kunnan päämies on Ljubov Djakova, kunnanhallinnon päämies Viktor Savenkov.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b EKI kohanimeandmebaasi eki.ee. Viitattu 16.10.2015.
  2. Leningradin alueen väestötilastoa lenobl.ru. Viitattu 3.9.2008. (venäjäksi)
  3. Leningradin alueen paikallishallinto 1.1.2008 lenobl.ru. Viitattu 3.9.2008. (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]