TIVIA Uusimaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

TIVIA Uusimaa, aikaisemmin Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys HETKY ja MiitIT, on entisen Tietotekniikan liiton, nykyisen TIVIAn jäsenjärjestö, joka toimii Uudellamaalla. Hetky perustettiin 2. syyskuuta 1971. Vuonna 2015 yhdistys muutti nimensä MiitIT ry:ksi ja vuonna 2019 edelleen TIVIA Uusimaaksi. Yhdistys on TIVIAn suurin jäsenyhdistys.[1]

Yhdistys on asiantuntijayhdistys, eikä se toimi työmarkkinoilla. Jäseninä voivat olla henkilöt sekä yritykset. Missiokseen yhdistys määrittelee: "Hetky on Helsingin ja sen lähialueiden tietotekniikan ammattilaisten verkostoitunut yhteisö, joka seuraa aktiivisesti alan kehityssuuntia ja tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden ammatilliseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen."

Yhdistyksen toiminta sisältää koulutustilaisuuksia, seminaareja sekä verkostoitumiseen soveltuvia tilaisuuksia. Yhdistyksen sisäiset kerhot järjestävät oman teemansa mukaisia tilaisuuksia muutamia kymmeniä vuoden aikana.Helsingin Taiteiden yönä yhdistys järjestää Tietotekniikka & taide -tapahtuman. Yhdistyksellä on yksi oma täysipäiväinen työntekijä, joka palvelee kaikkia jäseniä yhdistyksen asioissa.

Yhdistys järjesti laajan 40-vuotisjuhlaseminaarin Helsingin Musiikkitalossa lokakuussa 2011.lähde?

Verkostot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkostot ovat aktiivijäsenten ylläpitämiä. Niiden tarkoituksena on koota yhteen jostakin aihealueesta kiinnostuneita jäseniä. Verkostojen toiminnan kautta Hetky tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kehittymiseen.

Verkoston voivat perustaa tietyistä aiheesta kiinnostuneet jäsenet. Verkostojen toimintaa ohjaavat johtoryhmät, jotka kerhot itse valitsevat. Johtokunta myöntää kerhoille rahaa perusteltuihin menoihin, mikäli nämä toimittavat johtokunnalle kuluvan vuoden toimintasuunnitelman ja edellisen vuoden toimintakertomuksen johtokunnan ilmoittaman aikataulun mukaisesti.

Verkostojen järjestämät tilaisuudet ja tapahtumat ovat avoimia koko jäsenkunnalle. Hetky tiedottaa tilaisuuksista sekä ottaa vastaan ilmoittautumiset. Jokaisessa verkostossa on tiedottamisesta vastaava henkilö, joka toimittaa uutiset Hetkyn kautta mm. lehtien jäsenpalstoille.

Verkostotoimintaan voivat osallistua kaikki Hetkyn jäsenet.

Aktiivisesti toimivat kerhot ja verkostot:

  • Aktiiviset Vaikuttajat AKVA (AKtiiviset VAikuttajat, entiseltä nimeltään AKVA)
  • Global Club (Kansainvälistyminen ja kulttuurien kohtaaminen it-alan ammattilaisen kannalta)
  • ICT Ladies -verkosto (tietotekniikan alalla työskentelevien naisten kontaktiverkosto)
  • ICT Leaders -verkosto (entinen Tietohallintokerho)
  • ITU (= itsensä tunteminen, ihmistuntemus, ITU eli uuden elämän alkuun)
  • Tietoliikennefoorumi

Jäsenlehti HETKY[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HETKY, tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijalehti, ilmestyi neljä kertaa vuodessa ja se postitettiin vuoden 2011 loppuun saakka koko jäsenistölle. Painos oli 10 000 kpl. Vuoden 2012 alusta lehti on ilmestynyt vain verkkolehtenä nimellä Hetkyajassa. HETKYn toimittamisesta vastasi toimituskunta ja päätoimittajana ol yhdistyksen puheenjohtaja. Lehti tunnettiin aikaisemmin nimellä Hetkyn Tietosanomat.lähde?

HETKY ja sen seuraaja verkkolehti jakavat jäsenistölleen ammatillista tietoa ajankohtaisista aiheista sekä seuraa tietotekniikka-alan ja tietoyhteiskunnan kehitystä yleensä muotojen ollessa mm. asiantuntija-artikkelit tietyn teeman ympäriltä, selostukset kerhojen tilaisuuksista ja Hetkyn tapahtumista sekä blogit.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdistys TIVIA Uusimaa ry. Viitattu 2.10.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]