Tähtikoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähtikoulu on Cindy Jefferiesin kirjoittama nuorille suunnattu kirjasarja. Sarja kertoo Rockley Parkin eli laulajille, muusikoille ja lauluntekijöille tarkoitetun sisäoppilaitoksen tapahtumista. Koulussa opetetaan kaikkea, mitä musiikkibisnekseen pyrkivien pitää tietää, mutta siellä opetetaan kuitenkin myös tavallisia kouluaineita. Suomessa kirjoista on ilmestynyt neljä osaa.

Osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eka biisi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seitsemäsluokkalainen Chloe Tompkins rakastaa laulamista. Hän on aina halunnut olla poplaulaja. Yhdessä parhaan ystävänsä Jessin kanssa tytöt harjoittelevat laulua ja tanssiaskeleita. Koulussa järjestetään musikaali, johon tytöt pyrkivät. He pääsevät kuoroon. Koulusta lähetetään koteihin kirje, jossa kerrotaan, että Rockley Park tarjoaa koulun 7, 9 ja 12 luokille kahta stipendipaikkaa, ja halukkaita pyydetään ottamaan yhteyttä musiikin opettajaan mahdollisimman pian. Chloen vanhemmat eivät aluksi innostu, mutta lopulta he antavat Chloelle luvan yrittää. Chloe onnistuu pääsemään jatkokarsintoihin, mutta Jess ei. Jatkokarsinnoissa tilanne näyttää hetken huonolta, mutta postissa tulee kirje mukanaan iloisia uutisia, ja Chloen matka kohti unelmien uraa on askelen verran lähempänä.

Tuleva stara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chloe aloittaa Rockley Parkin intoa täynnä. Hän saa huonetovereikseen kuuluisat mallikaksoset Pop ja Lolly Lowtherin sekä Tara Fitzgeraldin. Chloen entisestä koulusta on tullut kouluun myös Danny James, joka toisin kuin Chloe pyrkii rock-rumpaliksi. Ensimmäisellä laulutunnilla Choe kohtaa todellisen ongelman: hän laulaa vain kurkusta, eikä siten saa tarpeeksi voimaa lauluunsa. Harjoituksista huolimatta Chloe ei tunnu saavan ääntään kulkemaan, ja ennen lomaa Chloen ystävät saavat selville, ettei Chloe laulakaan konsertissa. Lomalla Chloen ystävä Jess läksyttää Chloea siitä, ettei tämä tunnustanut ystävilleen, ettei laula tulevassa konsertissa. Chloe pelkäsi, etteivät he halua olla enää hänen kavereitaan. Kouluun palatessaan Pop, Lolly, Danny, Tara, Marmeladi ja muut Chloen luokkatoverit yrittävät saada Chloen löytämään äänensä pelästyttämällä tämän. Myöhemmin he keksivät juonen, jonka avulla Chloe saa äänensä takaisin.

Telkkariin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poppy ja Polly Lowther, jotka tunnetaan paremmin nimillä Pop ja Lolly, ovat kuuluisia mallikaksosia. Lollysta on tullut kauhean poissaoleva ja hän oli tyriä heidän mallinäytöksensä. Siskon käytös ärsyttää Popia. Kouluun palatessaan tyttöjen agentilla Satinilla sekä koulun rehtorilla on heille jännittäviä uutisia: he pääsevät televisioon. Heistä tehdään nuorisouutisiin kokonainen ohjelma, joka kertoisi siitä, kuinka Pop ja Lolly yrittävät lyödä itsensä läpi laulajina mallintöiden ohella. Pian Lolly kuitenkin paljastaa Chloelle, ettei haluakaan poplaulajaksi vaan lääkäriksi, mutta ei uskalla kertoa Popille. Pian Pop saa tämän kuitenkin selville. Tytöt riitelevät, mutta sopivat kyllä. Lisäksi Pop, Lolly, Tara ja Chloe sopivat, että tulee heistä mitä tahansa, he pysyvät aina ystävinä.

Rumpuskaba[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Danny James on Rockley Parkin lahjakkaimpia rumpaleita, ja häntä pyydetään soittamaan koulun tulevassa konsertissa. Tilanne alkaa rassata Charliea, joka on toinen luokan rumpali. Poikien välille syntyy kilpailu, jossa Charlie ei kaihda mitään keinoja. Myöhemmin Danny joutuu pulaan ja joutuu siivoamaan studiossa herra Timmssin apuna. Poikien on myös pakosta soitettava yhdessä kappale konsertissa. Myöhemmin tilanne paljastuu opettajille, eikä poikien enää ole pakko soittaa. Danny kuitenkin vaatii saada soittaa kappaleen, ja konserttiyleisö saa kokea odottamattoman finaalin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Alkuperäiset nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Reach for the stars
  2. Rising star
  3. Secret ambition
  4. Rivals
  5. Tara´s Triumph
  6. Lucky break
  7. Solo star
  8. Christmas stars
  9. Pop diva
  10. Battle of the bands
  11. Star maker
  12. Dancing star
  13. Summer spectacular
  14. Trick or treat

Neljä ensimmäistä kirjaa on suomennettu.