Suomen Kotikouluyhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Kotikouluyhdistys SuKo ry on kotiopetustietoutta edistävä vuonna 2018 perustettu yhdistys. Valtakunnallisen yhdistyksen kotipaikka on Helsinki.

Suomen Kotikouluyhdistyksen SuKo ry:n logo

SuKo ry edistää kotiopetuksessa oppivelvollisuuttaan suorittavien asemaa ja yhdenvertaista osallisuutta yhteiskunnassa, tukee huoltajia opetuksen järjestäjinä ja yhteisöllisyyttä kotiopetusperheiden välillä. Yhdistys jakaa tietoa kotioppimisesta [1] [2] ja toimii tukena perheiden ja viranomaisten yhteistyössä. Yhdistys on keskeinen kotiopetuksen asiantuntijataho Suomessa.

Yhdistyksen toimintaan kuuluvat neuvontapalvelut, vertaistukitoiminnan ja yhteisöllisten oppimistilaisuuksien järjestäminen, tapahtumien ja tiedotustilaisuuksien organisointi ja vaikuttamistoiminta. Suomen Kotikouluyhdistys osallistuu tutkimusyhteistyöhön [3], toteuttaa omia tutkimuksiaan ja julkaisee sivuilleen aineistoja muiden toimijoiden vapaasti hyödynnettäväksi[4] .

Suomen Kotikouluyhdistys SuKo ry:n alkuunpanemana[5] vietetään valtakunnallista Kotioppimisen päivää vuosittain syyskuun 1. päivänä. Kotioppimisen päivän ympärillä vietetään myös teemaviikkoa vuosittain vaihtuvalla teemalla. Kotioppimisen päivää vietettiin ensimmäisen kerran 1.9.2023 teemalla oppimisen ilo. Kotioppimisen päivän tarkoitus on lisätä kotiopetukseen liittyvää tietoisuutta, poistaa kotiopetukseen liittyviä ennakkoluuloja ja edistää kotiopetuksen parissa toimivien yksityisten henkilöiden, ammattilaisten ja viranomaisten verkostoitumista ja yhteistyötä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Entistä useampi suomalaislapsi käy kotikoulua mtvuutiset.fi. 10.12.2023. Viitattu 21.2.2024.
  2. Outi Myllymäki: Kenelle kotiopetuksesta ilmoitetaan + 9 yleistä kysymystä kotikoulusta Feeniks-nettikoulu. 13.2.2023. Viitattu 21.2.2024.
  3. Hartman Joanna: Proseminaaritutkimus utupub.fi. Viitattu 28.2.2024.
  4. Outi Myllymäki: Näin kotiopetuksen tutkiva opettaja seuraa opinnoissa etenemistä Feeniks-nettikoulu. 2.8.2021. Viitattu 28.2.2024.
  5. Kotioppimisen päivä suomenkotikouluyhdistys.fi. Viitattu 1.3.2024.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]