Suomen Asehistoriallinen Seura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Asehistoriallinen Seura on 13. heinäkuuta 1965 perustettu kansallinen keräilijäjärjestö, jonka tarkoituksena on toimia asekeräilijöiden yhdyssiteenä, edistää aseiden ja niihin kuuluvien tarvikkeiden historiallista tutkimusta ja tuntemusta, sekä näihin liittyvien kulttuuriarvojen säilymistä. Seura pyrkii myös siihen, että mainittu esineistö säilytetään alkuperäisessä asussaan. Tarkoituksensa toteuttamiseksi seura järjestää yhteisiä kokouksia, esitelmä- ja näyttelytilaisuuksia, tutustumismatkoja sekä antaa lausuntoja. Seura suorittaa aseita ja niihin liittyvää esineistöä koskevia tutkimuksia sekä järjestää näytös- tai harjoitusammuntoja ja ampumakilpailuja vanhoilla tai mustaruutiaseilla.

Seura hyväksyy jäsenikseen asehistorian harrastajia ja yhdistyksiä hakemuksen ja suositusten perusteella. Jäseneltä ei edellytetä asekeräilijän hyväksyntää. Hyväksyntää haettaessa poliisiviranomainen laittaa paljon painoa keräilijäyhdistyksen jäsenyydelle. Seuralla on aseliiketoimintaluvat, ja se myy provisiolla huutokaupoissaan niin luvanvaraisia aseita kuin muutakin teemaan kuuluvaa keräilytavaraa.

Seura harjoittaa myös alaansa koskevaa julkaisutoimintaa lähinnä ASE-lehti Oy:n kautta.

Seura edustaa Suomea Euroopan Asekeräilijöiden yhdistysten liitossa (Foundation for European Societies of Arms Collectors) FESACissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]