Stone Island

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stone Islandin logo

Stone Island on italialaisen vaatesuunnittelija Massimo Ostin vuonna 1982 perustama ja suunnittelema vaatemerkki. Merkki on osa Moncler-muotitaloa.

Brändi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stone Islandin tunnettu kompassimerkki

Stone Islandin tuotemerkkinä on kompassi. Alkuperäisissä kompassimerkeissä reunat olivat vihreät, mutta nykyisin merkeissä on mustat reunat. Kangasmerkistä on tehty myös lukuisia variaatioita, joita ovat esimerkiksi eri väriset 'ghost badget'selvennä sekä 30-vuotisjuhlamerkki.lähde?

Vaatemerkin nimi tulee kirjailija Joseph Conradin kahdesta kirjoissaan usein käyttämästä sanasta, "stone" ja "island".lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Massimo Osti perusti ensimmäisen vaatemerkkinsä C.P. Companyn vuonna 1974. Stone Island syntyi vuonna 1982 merkin kokeilevammaksi tytäryhtiöksi. Vuonna 1996 Massimo jätti pääsuunnittelijan paikkansa Stone Islandilla ja siirtyi muihin projekteihin, Massimon tilalle pääsuunnittelijaksi tuli englantilainen Paul Harvey, joka jatkoi suunnittelua Ostin jalanjäljissä. Paul Harvey lähti Stone Islandilta vuonna 2006.lähde?

Joulukuussa 2020 Moncler osti Stone Islandin 1,15 miljardilla eurolla.[1]

Jalkapallohuliganismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

80-luvun lopussa Stone Islandin vaatteet alkoivat saada suosiota jalkapallohuligaanien keskuudessa ja siitä tulikin hyvin nopeasti yksi Casual-kulttuurinselvennä suosituimmista merkeistä Englannissa sekä myöhemmin myös muualla Euroopassa. Merkin vaatteita näkyy myös useissa jalkapallohuliganismista kertovissa elokuvissa, esimerkiksi The Football Factory sekä Green Street Hooligans.lähde?

Stone Island Marina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stone Island Marina on yksi Stone Islandin linjoista, joka alun perin kehitettiin purjehdusvaatemallistoksi.lähde?

Stone Island Shadow Project[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stone Island Shadow Project on Acronymin pääsuunnittelija Errolson Hughin kanssa kehitetty Stone Islandin teknisempi linja. Shadow Project oli varsinkin alun perin Stone Islandin omistajan Carlo Rivettin toimeksiannosta tehty kokeilu luoda Stone Islandin arkistojen pohjalta uudenlaisia, mutta myös käytännöllisiä vaatteita.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]