Stardoll

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Stardoll on selaimella Internetissä pelattava peli, joka simuloi paperinukeilla leikkimistä. Nuket muistuttavat usein julkisuuden hahmoja, joita tulee lisää miltei päivittäin. Stardolliin rekisteröitynyt käyttäjä saa tehtyä oman MeDoll-nukkensa, jolle voi ostaa erilaisia vaatteita peliyhteisön omalla rahalla. Rekisteröityneet pelaajat voivat myös esimerkiksi kerätä Starpoint-pisteitä, joita kerääntyy mm. leikkimällä paperinukeilla ja tekemällä niistä lavasteita. Pisteiden myötä pelaaja saa aktivoitua erikoistavaroita sviittinsä kaupassa.

Pelissä voi myös hankkia Superstar-jäsenyyden, jonka myötä pelaaja saa Stardollareita sekä hiustyylejä,huulia ja silmiä, jotka kuuluvat vain Superstaroille. Vuoden Superstarudesta pääsee Royaltyksi, jonka myötä pääset Royalty-klubiin. Royalteille on myös oma kauppa, josta saavat vaatteita vain Royaltyt. Superstar-jäsenyyden hankkiminen on kuitenkin maksullinen etu.[1][2] Muutamia vuosia sittenmilloin? Stardollarin rinnalle tuli uusi "raha", Starkolikko, joita voi ansaita tekemällä erilaisia tehtäviä. Tätä nykyä myös Stardoll Academyn kautta voi ansaita meikkejä, Starpointseja sekä Stardollareita ja -kolikoita, joten meikit tai korut eivät ole enää vain Superstarojen juttu. Stardollissa toimii myös Limited Edition -niminen kauppa. Täältä kaupasta pelaaja pystyy ostamaan erilaisia vaatteita ,jotka ovat aina kalliita ja haluttuja. Myös erilaisia hiustyylejä tulee sen myötä, kun teemat vaihtuvat.

Stardollin alkuperäinen nimi oli Paperdoll Heaven. Sitä tuottava yritys perustettiin vuonna 2004, mutta nimi muuttui Stardolliksi uuden omistajan myötä vuonna 2006. Nykyisin verkkoyhteisö toimii kahdellakymmenelläyhdellä eri kielellä.[1]

Useimmat Stardollin asiakkaat ovat 9–17-vuotiaita tyttöjä.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]