Scott Sports

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scott Sports SA
Perustettu 1958
Toimitusjohtaja Beat Zaugg[1]
Kotipaikka Givisiez, Fribourgin kantoni, Sveitsi
Toiminta-alue maailmanlaajuinen
Toimiala urheiluvälineet ja -tarvikkeet
Tuotteet maasto- ja kilpapyörät ja pyörätarvikkeet (80 %)[1]
Liikevaihto 626 milj. euroa (2018)[1]
Omistaja Youngone Corporation (50,1 %)[1]
Kotisivu www.scott-sports.com
Scott High Octane

Scott Sports SA (aiemmin Scott USA) on sveitsiläinen yritys, joka valmistaa muun muassa polkupyöriä, motocross-tarvikkeita, lumilautoja ja vaatteita. Insinööri ja entinen alppihiihtäjä Ed Scott perusti yrityksen vuonna 1958 ja ensimmäinen tuote oli alumiinista valmistettu hiihtosauva, joka korvasi aiemmin käytössä olleet bambusta ja teräksestä valmistetut sauvat. Vuonna 1970 yritys laajensi toimintaansa motocross-tarvikkeisiin ja valmisti ensimmäiset suojalasinsa. 1978 yritys perusti toimiston Eurooppaan laajentaakseen markkinoitaan. Ensimmäisen maastopyörän Scott valmisti vuonna 1986. Ensimmäisen etujousitetun maastopyörän Scott toi markkinoille vuonna 1991 ja heti seuraavana vuonna yritys valmisti myös täysjousitetun maastopyörän.

Vuonna 1993 Scott ryhtyi valmistamaan lumilautoja. Laskettelusukset tulivat yrityksen valikoimiin vuonna 1998. Ensimmäisen talviurheiluun tarkoitetun vaatemallistonsa Scott julkisti vuonna 1997. Tätä aiemmin yritys oli valmistanut jo käsineitä ja muita tarvikkeita.

Ensimmäisen hiilikuidusta valmistetun maastopyörän Scott toi markkinoille vuonna 1995 nimellä Endorphin. Malli oli menestys, ja pyörällä voitettiin useita maailmancupin osakilpailuja. Tästä eteenpäin Scott on pyrkinyt valmistamaan yhä kevyempiä runkoja.

  1. a b c d Beckendorff, Jo: First Look Inside Scott Sports Group’s New Head Office 24.6.2019. Bike Europe. Viitattu 6.4.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]