Saint Helierin räjähdysonnettomuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saint Helierin räjähdysonnettomuus
Päivämäärä 10. joulukuuta 2022
Tapahtumapaikka Saint Helier, Jersey
Kuolleita 10
Loukkaantuneita 2

Saint Helierin räjähdysonnettomuus tapahtui joulukuun 10. päivänä 2022 Kanaalisaariin kuuluvalla Jerseyn saarella sijaitsevassa Saint Helierin kaupungissa.

Itse räjähdyksessä kuoli yhdeksän ihmistä, minkä lisäksi yksi ihminen kuoli naapuritalossa paineaallon seurauksena.[1] Räjähdyksessä loukkaantui lievästi kaksi ihmistä, ja 40 ihmistä jouduttiin evakuoimaan alueelta räjähdyksen jälkeen.[2]

Räjähdys tapahtui kerrostalossa lähellä kaupungin satamaa. Räjähdys romahdutti koko kolmekerroksisen kerrostalon.[3] Asukkaat olivat haistaneet kaasun hajua edellisenä päivänä ja palolaitos oli käynyt tarkastamassa tilanteen, mutta ei löytänyt vuotoa. Kuitenkin kello 3.53 talossa tapahtui räjähdys.[1] Räjähdyksen ääni oli niin voimakas, että se kuultiin ympäri saarta ja jotkut kuvailivat sitä kuin maanjäristykseksi.[4]

Poliisi tutkii räjähdyksen syytä.[5] Syyksi epäillään kaasuvuotoa.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Tom Innes: Inquest opens into 10 deaths following Pier Road Tragedy Bailiwick Express, Jersey edition. Viitattu 5.1.2023. (englanniksi)
  2. BBC: Jersey explosion: Searches into the night after deadly blast bbc.com. Viitattu 5.1.2023. (englanniksi)
  3. a b Iltalehti: Jerseyn saaren räjähdyksen uhriluku kasvaa – kaasuvuotoa epäillään iltalehti.fi. Viitattu 5.1.2023.
  4. BBC: One killed in explosion at flats in Jersey bbc.com. Viitattu 5.1.2023. (englanniksi)
  5. Julien Morel: Senior detective appointed to lead investigation into fatal explosion Bailiwick Express, Jersey edition. Viitattu 5.1.2023. (englanniksi)