SUPAERO

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

École Nationale Supérieure de l’Aéronautique et de l’Espace (lyh. SUPAERO tai ENSAE) on ranskalainen ilmailutekniikan huippuyliopisto. Se perustettiin vuonna 1909 Pariisissa, mutta toimii nykyisin Toulousessa.

Vuonna 2007 SUPAERO fuusioitui ENSICAn, joka on myös eliitti-ilmailukoulu, kanssa ja tästä syntyi ISAE. Molemmat koulut ovat puolustusministeriön eivätkä opetusministeriön alaisia. [1].

SUPAERO kouluttaa opiskelijan kolmessa vuodessa maisteriksi. Se on kouluttanut sadassa vuodessa 11 000 maisteria. Koulun perusti Pariisiin eversti Jean-Baptiste Roche nimellä ”École supérieure d’aéronautique et de constructions mécaniques”. Koulusta tuli vuonna 1930 ”École nationale supérieure de l’aéronautique” ja vuonna 1972 ”École Nationale Supérieure de l’Aéronautique et de l’Espace”, ts. avaruustekniikka lisättiin sen nimeen vuonna 1972. Koulu on toiminut vuodesta 1968 alkaen Toulousessa - lähellä ilmailu- ja avaruusteollisuutta. SUPAERO ottaa vuosittain vain 120 (500?) uutta oppilasta. Koulussa on 36 professoria.

Koulu on jäsenenä Université Fédérale Toulouse Midi-Pyrénées[2].

Entisiä oppilaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]