SUKOL

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta SUKOL ry)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on vuonna 1957 perustettu kieltenopettajien pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto, joka toimii kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman sekä kansainvälistymisen edistämiseksi. SUKOLissa on jäseniä yhteensä noin 5 500. Heitä yhdistää koulutustausta ja kiinnostus vieraisiin kieliin ja kulttuureihin. Jäsenistössä on opettajia kaikilta eri koulutusasteilta.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SUKOLilla ei ole henkilöjäseniä, vaan kaikki jäsenet kuuluvat SUKOLiin piiriyhdistyksen kautta[1]. Piiriyhdistys määräytyy asuin- tai työpaikan perusteella jäsenen oman valinnan mukaan. Piirien tehtävänä on huolehtia paikallisesta edunvalvonnasta ja tarjota jäsenilleen koulutus- ja virkistystoimintaa.

Lisäksi jäsenet voivat liittyä yhteen tai useampaan kahdeksasta valtakunnallisesta kieliyhdistyksestä, englanti, espanja, italia, ranska, ruotsi, saksa, venäjä ja finska[1]. Kieliyhdistyksillä on oma vuotuinen jäsenmaksunsa, jota vastaan ne tarjoavat jäsenpalveluja.

SUKOL julkaisee Tempus-lehteä, joka ilmestyy 6–7 kertaa vuodessa. Tempus on perustettu vuonna 1966, ja se on kieltenopettajien ja kieltenopetuksesta kiinnostuneiden ammatti- ja asiantuntijalehti. SUKOLin jäsenet saavat lehden kotiin kannettuna.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]