SPC700

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sony SPC700 on Super Nintendo Entertainment Systemissa (SNES) käytetty 8-bittinen äänipiiri. Mainittu piiri on osana SNESin äänimoduulia. SPC700-piiri oli erittäin edistynytlähde? aikaisekseen (1991) ja sitä voidaankin luonnehtia tietyin tavoin nykyisien wavetable-synteesiin perustuvien äänikorttien kilpailijaksi.

SPC700:n ja sen kumppanina toimivan 16-bittisen S-DSP:n kehitti ja valmisti Sony. Super Nintendo Entertainment Systemin sisällä SPC700 sijaitsee S-DSP:n yläpuolella, äänimoduulin vasemmalla laidalla. Piiri on kytketty piirilevylle juotettuun 64 kilotavun muistiin ja käy 2,048 MHz:n nopeudella. Se koostuu kuudesta sisäisestä rekisteristä ja voi suorittaa 256 operaatiokoodia. SPC700:n ääninäytteet ovat digitaalisesti pakatussa muodossa.

SPC700:n kumppani, S-DSP toimii samankaltaisesti kuin modernit wavetable-äänikortit, kuten Sound Blaster Audigy. Se pystyy suoltamaan ulos 8 samanaikaista ADPCM-ääntä millä tahansa korkeudella ja voimakkuudella. SPC700:lle ja S-DSP:lle voidaan kehittää soitto-ohjelmistoa siinä missä tavallisille PC- tai Macintosh-koneillekin. Emulointiin liittyvä ääniformaatin tiedostonimi .SPC tulee tämän piirin nimestä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]