SES

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee satelliittikonsernia. Muita lyhenteen SES merkityksiä on täsmennyssivulla.

SES S. A. on luxemburgilainen satelliittitietoliikennekonserni. Vuonna 2010 sillä on käytössään 43 tietoliikennesatelliittia. [1] Yhtiön perustamisen aikaan, vuonna 1985, nimi oli Société Européenne des Satellites.

Omistus, johto, konsernin osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SES perustettiin Luxemburgin valtion omistamaksi yhtiöksi. Luxemburg on edelleen sen pääosakas. Konsernin liikevaihto on noin 1600 miljoonaa euroa ja voitto noin 400 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on 1600 ihmistä. Vuonna 2010 yhtiön toimitusjohtajan toimii Romain Bausch.

Konserni hallitsee useita alueellisia yhtiöitä: SES Astra (EU-alue), SES World Skies (Pohjois-, Väli-, ja Etelä-Amerikka, Afrikka, Keski-Itä ja Aasia)), SES Sirius, ND SatCom ja Astra Platform Services. Sillä on vähemmistöomistuksia seuraavissa yhtiöissä: QuetzSat (Meksiko), Ciel (Kanada), O3b Networks (pääkonttori Jerseyn saarella) ja YahLive (Keski-Itä).

Vuoden 2010 kesällä yhtiö ilmoitti aikovansa panostaa yhden miljardin dollarin edestä vuoteen 2015 mennessä yhtiön liikevaihdon kasvattamiseen. Samalla sen satelliittien määrä laskee 43:sta 38:aan. Yhtiön on tilannut 15 uutta satelliittia vanhojen satelliittiensa korvaajiksi. Noin 85% sen uudesta satelliittikapaasiteetista on sijoitettu sellaisille asemille kiertoradalla, joilta ne pyrkivät hankkimaan konsernille liikevaihtoa Keski-Idän, Afrikan, Latinalaisen Amerikan ja Aasian markkinoilta. [2]

Tytäryhtiöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsernin rakenne (omistusosuus)
SES
Satelliittioperaattorit
SES WORLD SKIES (100%) SES Astra (100%)
Alueelliset operaattorit
Ciel (70%) Quetzsat (49%) SES Sirius (90%) Solaris Mobile (50%)
Satelliittipalveluyhtiöt
Americom Government Services (100%) APS (100%) SES Astra Broadband Services (100%) ND SatCom (100%) SES Astra TechCom (100%)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]