Södertäljen mafia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Södertäljen mafia, joka tunnetaan myös nimellä Syyrian Mafia, on assyrialais-syyrialainen/aramealainen rikollisjärjestö. Järjestön kotipaikka on Södertäljessä. Toiminta perustuu perheeseen, sukulaisuuteen ja yhteiseen alkuperään. Järjestöä ei johda yksittäinen henkilö tai tietty perhe. Järjestön toiminta perustuu yhteistyöhön ja palvelujen vaihtamiseen perheiden sisällä ja välillä.[1][2] Syyskuussa 2014 Tukholman Svean hovioikeus vahvisti Södertäljessä rikollisjärjestön olemassaolon, jolla on laaja valtarakenne ja jolla on vaikutuksia politiikkaan ja hyvinvointiyhteiskuntaan. [3] Ruotsin poliisin lokakuussa 2019 antamien tietojen mukaan organisaatio kasvaa edelleen ja saa lisää valtaa. [4]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Syriac Mafia in the City of Södertälje silo.tips. 3 December 2017.
  2. Maffiamordet på "K-Sigge" - gangsterkrigets tändande gnista nyheter24.se. 22 November 2011. Arkistoitu 7 helmikuu 2023. Viitattu 7 helmikuu 2023.
  3. In September 2014 the Svea Court of Appeal in Stockholm confirmed the existence of a criminal organisation in Södertälje, with an extensive power structure with ramifications into politics and the welfare sector.
  4. Polisen: Södertäljenätverket växer sig starkare svt.se. 30 October 2019.