Ricochet Robot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ricochet Robot
Roboter.jpg
Pelaajia 2+
Ikäsuositus 9+
Pelin kesto 15-45 min
Monimutkaisuus matala
Strategisuus korkea
Satunnaisuus olematon

BoardGameGeek

Ricochet Robot on Alex Randolphin suunnittelema lautapeli, jonka ideana on optimoida robottien reittejä erilaisiin määränpäihin. Peli sisältää 4 eriväristä robottia, 4 osasta koostuvan pelilaudan, pelimerkkejä ja tiimalasin. Ricochet Robot toimii hyvin millä tahansa pelaajamäärällä.

Pelin aluksi pelimerkit käännetään väärin päin ja sekoitetaan ja robottien aloituspaikat arvotaan. Peli etenee siten, että yksi pelimerkeistä käännetään ja pelaajat alkavat miettiä liikesarjaa, jolla merkin värisen robotin saa siirrettyä merkin osoittamaan ruutuun. Robotit liikkuvat niin, että ne etenevät johonkin pääilmansuuntaan kunnes ne törmäävät toiseen robottiin tai seinään. Sen jälkeen robotti voi jatkaa eri suuntaan. Mitä tahansa roboteista saa siirtää missä järjestyksessä hyvänsä. Usein vain yhtä robottia siirtämällä ratkaisusta tulee pitkä ja hankala tai jopa mahdoton.

Pelaaja, joka keksii reitin perille saa huutaa tarvittavien siirtojen lukumäärän, minkä jälkeen tiimalasi käännetään ja pelaajilla on minuutti aikaa keksiä optimaalisempi reitti. Ajan loputtua parhaimman reitin huutanut joutuu näyttämään reittinsä muille ja hän saa pisteen, jos hän kykenee huudetun liikesarjan näyttämään. Muutoin seuraavaksi pienimmän luvun huutanut saa tilaisuuden, jne.