Rakennekynnet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rakennekynnet

Rakennekynsi on luonnonkynnen päälle rakennettava kynsi. Rakennekynsiä tehdään yleisimmin joko geelillä tai akryylillä. Konkreettisin ero näiden kahden välillä on tekotapa: geeli on valmista massaa, joka levitetään kynnelle ja kovetetaan UV-lampun alla. Akryylimassa useimmiten tehdään akryylinesteestä sekä akryylijauheesta, jolloin se kuivuu päästessään kosketuksiin ilman kanssa. On olemassa myös UV-kovetteisia akryylejä.

Akryyli on kuivuneena hieman kovempaa kuin geeli, mikä ei kuitenkaan suoranaisesti vaikuta kynnen pysyvyyteen. Ihmisten kynsilaadut ovat erilaisia, joten toisen kynnellä pysyy paremmin akryyli, toisen kynnelle geeli on parempi vaihtoehto. Yksi suuri vaikuttava tekijä on oman kynnen kosteuspitoisuus. Luonnonkynnen, jolle rakennekynsi tehdään, tulee olla terve. Rakennekynsien asentajia työskentelee esimerkiksi kauneushoitoloissa, kampaamoissa sekä kynsistudioissa. Rakennekynsien hinta vaihtelee. Rakennekynnet ovat useita kertoja omia kynsiä vahvemmat.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Alexander-Potter, Pansy & Mineko Sugita: Kauniit kynnet. Yli 500 tyylikästä mallia. (Nail Art Sourcebook. Over 500 Designs for Fingertip Fashions, 2012.) Suomentanut Nelli Iivanainen. Helsinki: Minerva, 2013. ISBN 978-952-492-786-4.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]